torek, 31. maj 2016

Obleke, slog in moda

Obleke so lahko modna zapoved ali osebni slog. Modne zapovedi, katerim sledijo obleke so med ocenjevalci v možici ljudi zelo različno ocenjene. Govorimo o množici sestavljeni iz povprečja, torej ni v njej razni prevladujočih skupin. Tako imamo osebe, ki jim obleke veliko pomenijo, kot tiste, katerim so bolj kot ne nuja.



Goli in bosi ne morejo hoditi, torej morajo vsaj preden se pojavijo v javnosti nekaj obleči. Aktualna moda je glede na tako različne pristope označenja tudi ocenjena. Tistim, ki obleke veliko pomenijo bodo sposobne strokovne ocene z dodatnim osebnim mnenjem. Obratno pa osebe, ki jim je za oblačila vseeno, znali bolj direktno in neposredno izraziti svoje prve vtise. Ti so lahko izrazito odobravanje, niso pa redki primeri negodovanja in nasprotovanja. Velikokrat v prodajalnah to lahko tudi opazimo, posebno, ko se vnamejo živahne razprave, s kakšno pikro pripombo. Zavedati pa se je potrebno, da obleke v določenih primerih tudi predstavljajo človeka in njegov odnos do vsega kar je v okolici. Najbolj je to očitno na raznih dogodkih, ki so izrazito tematsko obarvani. Takrat obleke tudi sporočajo naš odnos do dogodka ali določene osebe. V tem primeru je potrebno izbirati dogodku primerno, torej nam ne sme biti vseeno. Velikokrat v teh primerih izberemo tisto, kar je najboljše ali sodi med najboljše v naši garderobi. S tem pokažemo svoj odnos do dogodka ali osebe. Za take priložnosti je potrebno torej imeti posebno izbiro, ni vseeno kako izgleda tako ob izbiri, kot tudi na dogodku. Pri izbiri je potrebno poleg tega razmišljati o letnih časih.

Ti so lahko različni, za različne letne čase potrebujemo bodisi več ali manj kosov garderobe. Če izbiramo namensko, potem je dobro, da se ujemajo. S tem imamo omogočeno primerno garderobo za vse primere oziroma dogodke v vseh letnih časih ne glede na vremenske in druge razmere. Obleke so lahko odgovorna izbira.

Ni komentarjev:

Objavite komentar