torek, 31. maj 2016

Zavod za zaposlovanje, spregledane priložnosti

Zavod za zaposlovanje je kakovostna informacija kadrovske ponudbe. Kadrovske ponudbe imajo danes v primerjavi z preteklostjo na razne načine olajšane aktivnosti. Dostop do delodajalcev je enostavnejši, hkrati lahko dostopamo do več delodajalcev, informacije lahko pridobivamo praktično kjerkoli, možno pa je v krajšem času prejeti več povratnih informacij. Našteto Zavod za zaposlovanje omogoča. Pomembno je, da si znamo sami poiskati zaposlitev .



Pri tem velja logično razmišljati z vidika povpraševanja. Tako kot mi na drugih področjih, radi pridobivamo nepričakovane informacije. To so informacije, pri katerih smo kot prejemnik izbrani splošno, namerno ali naključno. Če smo izbrani splošno pomeni, da immo dostop do informacij javnega značaja. Primer je spisek prostih delovnih mest, ki jih nudi Zavod za zaposlovanje. Namerno pa obratno, dostopamo do povpraševanja, ker vemo, da imajo njihove zaposlitve številne prednosti. Naključno pa pomeni, da poizkusimo srečo. Vemo, da ima povpraševanje med zaposlenimi kader s sposobnostmi, ki so podobne našim, ter računamo na pozitiven odgovor. V primeru, da tega ni, lahko Zavod za zaposlovanje ponudi alternative. Moder kadrovnik informacije spremlja, ima jih na dosegu roke. Poslovanje je danes veliko bolj dinamično, potrebe po kadrih se oblikujejo veliko bolj aktivno in intenzivno. S tem pa imamo dodatne možnosti poleg klasičnih, kot so zavod za zaposlovanje, zaposlitveni portal, zaposlitvene agencije ter druge klasične možnosti. Na teh mestih je zaposlovanje aktualno predvsem pri najbolj iskanih zaposlitvenih profilih oziroma delovnih mestih. Uspešnost je v tem primeru boljša bodisi za tiste, ki ustrezajo pogojem ali pa so se jim pripravljeni prilagoditi. Danes je prilagodljivost pomembna, v prihodnosti bo še bolj. Poleg same prilagoditve danih lastnosti kandidata, je pomembna tudi prilagoditev v prihodnosti.

Zavod za zaposlovanje to lastnost poudarja kot prednost. Zahtevane sposobnosti so zapisane v pogojih, vendar se ti lahko v času trajanja zaposlitve spremenijo. Spremembe so bodisi zahteva delodajalca, lahko pa jih predlaga zaposleni. Zavod za zaposlovanje je soočanje z realnostjo na področju trga dela.

http://mojazaposlitev.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar