sreda, 30. marec 2016

Triatlon postopno do uspeha

Triatlon je izvrstna športna aktivnost . Triatlon združuje plavanje, tek in kolesarjenje. Velja za zanimiv izziv z več vidikov. Mnogi bi triatlon radi preizkusili pa se bojijo naporov, neuspeha, poškodb ter imajo druge zadržke. Rešitev je postopnost. Izboljševanje rezultatov na tak način je najboljši način doseganja velikih uspehov.



Triatlon pri tem ni izjema. Korak dlje je možno pridobiti zgolj z zgodnjim začetkom, to je v otroški letih. Kar pa veliko oseb izpusti iz raznih razlogov. Velikokrat manjka prave motivacije, starši imajo obveznosti, kraj bivanja je oddaljen od kluba ter podobno. Ko odrastemo imamo vse skupaj moč nadoknadit, žal ne bomo mogli izkušnje vadbe, napredka ter kasnejšega tekmovanja nikoli občutiti. Vendar se s tem ne gre obremenjevati. Pomembno je predvsem dober začetek. Za začetek nas lahko navdušijo prijatelji ali znanci, ki jim je triatlon že bogata izkušnja rekreacijskega značaja ali lahko celo dosegajo dobre rezultate. Njihova dobra kondicija, izgled ter energija nas navdihuje, da s tudi sami preizkusimo. Pogosto se prav pri takšni motivaciji dogajajo napake. Začetniki želijo čim prej dosegati rezultate svojih vzornikov, kar je zgrešeno, v najslabših primerih pa vodi do resnih težav. Zavedati se je potrebno, da vzorniki niso pridobili svojih triatlon sposobnosti čez noč, ampak postopoma. Nič drugače ni pri vrhunskih športnikih, ki jih spremljamo preko raznih medijev. Ko gledamo njihov nastop se nam zdi vse enostavno in preprosto.

Že po njihovih rezultatih vidimo, predvsem pa raznih neuspehih ali poškodbah vidimo, da temu preprosto ni tako. Pot raznih vrhunskih športnikov znanih širokim množicam se je pred njihovimi odmevnejšimi rezultati začela vsaj desetletje pred tem. In enako velja za vso njihovo konkurenco, na v osnovi enak način. Trdo delo, z mnogimi odrekanji in premagovanjem raznih ovir, ki včasih celo nimajo zveze s športom imajo pa naj vpliv. Triatlon je dobra odločitev za krepitev telesa, izboljšanje moči ter pripravljenost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar