sreda, 13. april 2016

Anglija, kako potovati

Anglija je udobno potovanje polno lepih doživetji. Dosegljiva je z osebnim avtomobilom, avtobusom, vlakom, ladjo ali letalom. Kako bo obiskana Anglija je seveda naša izbira. Z avtom je dosegljiva preko trajektne povezave ali z v avto vlakom pod Rokavskim prelivom. Na enak način lahko pripotujemo z vlakom, pomembnejše povezave vodijo iz Belgije, Francije in Nizozemske. Ladje plujejo iz pristanišč na Nizozemskem, Danskem, Franciji ter iz drugih luk. Letalske povezave so odlične in v nekaterih primerih zelo dostopne.



Anglija je v večini primerov vstopna točka v Veliko Britanijo, izjeme so povezave, ki vodijo do drugih delov Otoka. Po njem ter na sosednje otoke je moč potovati na številne načine. Vlak je priljubljen in način potovanja, prevozi so lahko zelo hitri, ustavljajo se v vseh prometnih centrih. Anglija je skupaj s Škotsko in Walesom prepletena z obsežno železniško mrežo, kar pomeni, da lahko popotniki na ta način dosežejo praktično vse kotičke dežele. Avtomobilska povezava je mogoče z lastnim ali najetim avtomobilom, nekaj privajanja bo zahtevala vožnja po nasprotnem pasu, kot smo vajeni na stari celini. Avtomobilski prevoz je zaradi cene goriva, parkirnin in drugih stroškov manj priljubljena, dobrodošla pa je predvsem na večjih razdaljah oziroma destinacijami, ki jih povezuje avtocestno omrežje. Anglija je zaradi številnih letališč predvsem v prestolnici in njeni okolici v mnogih primerih izhodiščna točka, za notranje lete predvsem do Škotske ali Irske. Pri izbiri takšnega načina prevoza se je dobro pozanimati kako je s prevozom od letališča do predvidenega cilja potovanja.

Anglija je z avtobusnimi povezavami dobro povezana, te so od primera do primera kakovostno in stroškovno raznolike, navaditi se je tudi potrebno pozvoniti, ko želimo izstopiti na našem želenem cilju. V vsakem primeru pa je dobrodošlo pred odhodom narediti plan potovanja, kar pomeni določiti pomembne cilje ter med njimi poiskati najboljšo povezavo. Anglija je izkušnje vreden cilj potovanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar