petek, 4. marec 2016

Kaj moramo vedeti preden se odločimo za fasado?

Osnovna funkcija fasade je ščitenje hiše pred vremenskimi vplivi in izgubo toplote, prav tako pa gre za estetski videz saj kakor obleka naredi človeka prav tako fasada naredi hišo. Pravila o debelini izolacije ni najboljša izbira. Dejstvo je da pretanek sloj izolacije ne omogoča zadostne izolativnosti, ki bi zmanjšala stroške ogrevanja. Prav tako drži da debeli sloji izolacije podražijo in zakomplicirajo gradnjo, predebele stene zadušijo dihanje ovoja. Vrste izolacij so stiropor, grafitni stiropor in kamela voljna. Pri izbiri fasade večinoma gledamo na ceno, vendar cenejša fasada pomeni tanjša izolacija in s tem večja izguba toplote, kar pa se ne izplača.





Zelo velika debelina fasade prav tako ni dobra saj na določeni točki tudi če dodamo več izolacije se skoraj prednost toplote skoraj ne spremeni in s tem izgubimo na denarju. Najbolj optimalna debelina fasade je me 20 in 25 cm. S tako debelino fasade dosežete maksimalno izolativnost za ne preveliko ceno. Cena fasade naj bi se izplačala v roku 8 let vendar je vse odvisno od katero gorivo uporabljate. Veliko ljudi se je odločalo za debelino fasade 10 centimetrov. 

Vendar danes so bolj moderne fasade z 20 cm do 25 cm in prav tako imate s to debelino fasade večje prihranke in je bolj okoljsko prijazno. Cene fasad se razlikujejo tudi od vrste fasade in vrste zaključnega ometa. Cene se razlikujejo od velikosti površine ki jo želite obdati s fasado npr. Za fasado ki je 250 kvadratnih metrov se cene gibljejo od 10000 eur do 12000 eur. Velikokrat se cene spreminjajo cene od ponudnika do ponudnika.

Ni komentarjev:

Objavite komentar