petek, 26. februar 2016

Linolej, klasičen izziv

Linolej je klasična izbira , ki ponuja sodobnemu času prilagojeni izbiri velik izziv. Talne obloge so od nekdaj bile izziv opremljana. Z razvojem in napredkom je ta izziv vedno večji. Za prihodnost se obeta podoben trend. Razvoj, tehnika, proizvajalci, kupci, bodo vplivali na večje možnosti, kot jih poznamo danes. V preteklosti možnosti ni bilo, ker so bile razmere skromnejše. Zato se je izbralo tisto, kar je bilo najbolj dostopno. Razvoj in znanost pa sta pogojevala napredek, vedno boljši standard je večal kupno moč, kar je prispevalo k poganjanju vedno novega razvojnega cikla. Tako smo pred več kot stoletjem dobili linolej.



Gre za talno oblogo iz naravnih materialov. Postopoma se je priljubljenost večala, do današnjih dni pa se uveljavilo spoznanje, da je linolej primeren za prostore, kjer zahtevamo veliko odpornost na obrabo, enostavno čiščenje, naravne materiale, prijeten občutek ter estetsko odličnost. Naravni materiali , kot so laneno olje, les, pluta in drugi materiali iz katerih je linolej sestavljen, so danes iskani in cenjen zaradi zahtevane vedno večje kakovosti bivanja. Zato je zelo dobra, sodobnemu času primerna izbira. Kakovost bivanja ne opredeljuje le material, ampak tudi izgled. Na prvi pogled se mnogim zdi izgled talne obloge nevtralen. Vendar so s testi dokazali, da videz v tem primeru vara. Poizkuse so naredili v povsem enakih pogojih, spreminjali pa so barve. Tako so v prijetnejših barvnih tonih bili občutki oseb neprimerno boljša, kot v odbijajočih barvah.

To ugotovitev lahko linolej nadgradi v prijetno bivalno izkušnjo. Izbira barv je velika, kar lahko s pridom izkoristimo v kombinaciji z barvo sten, pohištva ter druge opreme. Učinke je moč nadgraditi poljubno. Poleg prijetnega občutka, je moč tudi prostore, preko vizualnih učinkov spremeniti. Majhen prostor tako postane navidezno večji. Linolej v kombinaciji z stenami, pohištvom in opremo pa lahko dodano poskrbi za navidezno spremembo drugih dimenzij in lastnosti prostora. Linolej je modra odločitev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar