sobota, 12. marec 2016

Čevlji, vedno aktualni

Čevlji so vedno aktualni , saj brez njih ne moremo dobro funkcionirati. Kako pomembni so čevlji se velikokrat zavemo takrat, ko iščemo ustrezno zamenjavo starejšim modelom. Nosimo jih že veliko časa, nanje se navadimo, vendar smo jih zaradi dolgotrajne uporabe iztrošili. Velikokrat bi si najraje želeli povsem enak model, kot ga nosimo in s katerim imamo dobre izkušnje. Vendar velikokrat razočarano ugotovimo, da takšni čevlji niso več v ponudbi. Kar pomeni ali da so pošle zaloge ali celo niso več v proizvodnji.



Najti ustrezno alternativo je v takih primerih težko. Odlična alternativa so predvsem čevlji, ki imajo podobne lastnosti, kot tisti, ki jih želimo zamenjati. Lastnosti so v tem primeru blagovna znamka, materiali, izvedba in podobne lastnosti. Blagovna znamka je v mnogih primerih prva izbira, ko se išče zamenjavo. Ker je bil predhodnik iste blagovne znamke, verjamemo, da bodo tudi novi čevlji bili enako dobri. Problem, ki se pogosto dogaja, je ponudba, ki nima modela, kot ga sami želimo. Rešitev ponuja sodoben način prodaje prek spleta . Vendar moramo biti v tem primeru sto odstotno prepričani v pravilno odločitev. Predvsem nam morajo ustrezati tehnične lastnosti, saj preko njih lahko pridobimo dobro uporabniško izkušnjo. Kar je mogoče predvsem takrat, ko kupujemo enako blagovno znamko ter enak model tradicionalno. V tem primeru smo preko svojih izkušenj prepričani, da bodo izbrani čevlji primerni. Napako lahko stori zgolj prodajalec, ki nam pošlje neustrezno obutev. Vendar imamo v tem primeru tudi možnost zavrnitve oziroma možnost reklamacije.

Vsak dober trgovec bo napako prepoznal in priznal, ter temu ustrezno kril nastale stroške zamenjave. Pri proizvajalcih, ki jih ne poznamo ali novih modelih, pa je potrebno več pozornosti. Takrat so čevlji velikokrat različni. Pri istih proizvajalcih je načeloma možno manj napak, nikakor pa se na to ne gre zanesti. Čevlji so pri določenem proizvajalcu, kot rečemo, narejeni po istem kopitu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar