sobota, 6. februar 2016

Oblačila za dojenčke, veselo odraščanje

Oblačila za dojenčke omogočajo veselo odraščanje . Dojenček je otrok, star od enega meseca do enega leta. Značilnost tega obdobja je, da dojenček intenzivno raste. V nekaj tednih se telesna teža podvoji, občutno se poveča tudi njegova telesna višina. V obdobju enega leta ima otrok približno deset kilogramov, kar pomeni trikratno porodno težo. V tem obdobju igrajo pomembno vlogo oblačila za dojenčke.



Nakup oblačila za dojenčke je zahteven. Zaradi intenzivne rasti se ustrezna veličina konstantno spreminja. Poleg tega morajo oblačila za dojenčke zadovoljevati ustrezne higienske pogoje. Glede na letni čas in temperaturo okolice bivanja, pa morajo oblačila za dojenčke skrbeti za idealno temperaturo dojenčka. Ker o oblačenju dojenček ne more samostojno odločati in ustrezno ukrepati v primeru potrebe po prilagajanju temperaturi okolice, morajo oblačila za dojenčke biti temu primerna. Kar pomen, da zagotavljajo čim dlje časa suho kožo v primeru višjih temperatur. Ter na drugi strani varujejo pred ohladitvijo, v primeru nižjih temperatur v okolici. Idealna temperatura , higiena, velikost in druge zahteve so za nakup izziv. Staršem je nakup zahteven. S tega vidika je nakup oblačila za dojenčke več kot primerno darilo. Razbremeni starševski proračun, hkrati pa prihranimo čas, ki bi ga sicer starši potrebovali za nakup. Izbrati primerno je odgovorno in zahtevno. Pomisliti moramo na vse osnovne zahteve, misliti pa moramo še na všečnost, modo in vse druge zahteve. Pri izbiri prodajalca je poleg tega potrebno razmišljati o možnosti vračila in zamenjave z ustreznim artiklom, v primeru, da izbrano darilo ne bo primerno.

Trgovine, ki imajo širok izbor artiklov za dojenčke so zelo dober naslov. Starši imajo pri tem več možnost. V primeru, da oblačila iz takšnega ali drugačnega razloga niso primerna, jih lahko izberejo ali z drugimi kosi oblačil. Lahko pa se odločijo za posteljnino, brisače, toaletne potrebščine. Skratka vse, kar lahko bolj koristi, kot izbrana oblačila za dojenčke .

http://nama.si/oddelki/otroci/oblacila-za-dojencke/oblacila-za-dojencke

Ni komentarjev:

Objavite komentar