ponedeljek, 25. januar 2016

Varčevanje, dobra alternativa

Varčevanje je dobra alternativa . Dobra alternativa je varčevanje, ker o tem govorijo znana dejstva. V mnogih primerih alternative prerastejo v dobro izkušnjo. Obstajajo pa tudi primeri, ko se alternative spremenijo v tradicionalno odločitev. To možnost ima tudi varčevanje. Mnogim je varčevanje neznanka. Druge pa varčevanje preprosto ne navdušuje zaradi nezaupanja.



Veliko krivde pri tem imajo informacije, ki ne kažejo celotne slike. Temu primerno ne vedo, kaj vse prinaša varčevanje. Za racionalno odločanje potrebujemo dobre informacije. Vir dela informacij smo sami. Iz preteklosti vemo, kako so se naše odločitve uresničile in kakšne izkušnje smo s tem pridobili. V sodobnem času se vedno več odločitev želi spremeniti predvsem v večjih zahtevah. Ljudje se zavedajo, da te možnosti obstajajo. Zato jih željo imeti ne le kot informacijo iz okolja, ampak tudi kot lastno izkušnjo. Zavedajo pa se, da takšna sprememba zahteva drugačno razmišljanje. Vsako razmišljanje temelji na podlagi informacij. Ki so lastne, kot tiste iz okolice. V primeru novih odločitev oziroma odločitev, katere se razlikujejo od preteklosti, so bolj koristne informacije iz okolice. Naše izkušnje pa nam pri analizi teh informacij koristijo. Proučevanje raznih ponudb je lahko ustvarjeno na različne načine. V sodobnem času so priljubljene osebno prilagojene. Čeprav gre za osebno prilagojene ponudbe, s tem nikakor ne razkrivamo javnosti ničesar. Pri zahtevi ponudbe namreč zahtevamo zgolj osebne zahteve. Kar pa o nas ne pove praktično ničesar.

Zgolj sporočimo kaj želimo imeti. Na podlagi teh zahtev bomo dobili informacijo o tem, kako osebna je lahko določena ponudba. Več ponudb kot bomo imeli boljša bo naša odločitev. Kaj pripomore k odločitvi je različno od primera do primera. Vsekakor je pomembno, da smo v vse, kar informacija govori, tudi trdno prepričani. Tako za današnji aktualni čas, kot tudi za prihodnost o kateri danes ne vemo praktično nič. Varčevanje nam ustvarja osebno varnost za nepredvidljivo prihodnost.

http://varcevalnica.alta.si/odlocevalec

Ni komentarjev:

Objavite komentar