sobota, 6. februar 2016

Linkedin, pozitivno izstopanje

Linkedin je pozitivno izstopanje v množici. Izstopanje v množici je cilj, ki ga Linkedin zasleduje. Najboljša odločitev , značilna za Linkedin usmeri zainteresiranega k odločitvi. Načinov, kako oblikovati Linkedin je več. Pri tem je dobrodošlo, da predstavlja Linkedin osebno drugačnost kot osebno prednost. Vsaka oseba, ki oblikuje Linkedin, se razlikuje od drugih oseb. Lastnosti, ki jo naredijo drugačno so lahko tudi konkurenčne osebne prednosti.



Dobro je, da je o njih obveščen delodajalec, saj bo tako lahko prepoznal potencial v kandidatu. Obveščanje delodajalca o tem ima poleg individualnih tudi standardne lastnosti. Te so predpisane, zato jih ne bo težko navesti in oblikovati. Predstavljajo pa osnovo, na kateri je možno uspešno nadgraditi s predstavitvijo individualnih lastnosti. Tako mora biti naveden naslovnik ter zadeva sama. Individualne lastnosti, ki pritegnejo pozornost, morajo biti predstavljene tako, da motivirajo. V osnovi jih lahko oblikujemo po svoje, vendar pri tem ne smemo pozabiti na bistvo. Naslovnika ne bodo pritegnile, če bo njihova predstavitev neustrezna. Ustrezna predstavitev je tista, ki da naslovniku vedeti, da je ponudba ne le primerna, ampak predstavlja kandidatu izziv. Da predstavlja kandidatu izziv, v katerega je pripravljen vložiti več kot ostali kandidati, mora biti takoj jasno. Dobrodošlo je tudi sporočilo, kako bodo izzivi vplivali na sodelovanje v prihodnosti. Možno je predstaviti svoj pogled prihodnosti, pojasniti na čem temelji, kako se bodo zadeva odvijala v prihodnosti ter kakšen cilj zasleduje.

Temelj prihodnosti je v izkušnjah iz preteklosti ter aktualnih informacijah. Izkušnje iz preteklosti so pomembne, saj se na podlagi njih lahko oblikuje dobre rezultate. Aktualne informacije lahko prinašajo dobro izkoriščanje izkušenj. Same izkušnje so dobrodošli le, če koristijo prihodnosti. Brez aktualnih primesi pa je to praktično nemogoče. Ker lahko brez aktualnih primesi namesto napredka, ostanemo ujeti v preteklost. Iz katere je včasih težko najti izhod. Linkedin pomeni pomembno dodano vrednost za tako kandidata, kot potencialnega delodajalca.

http://www.mojazaposlitev.si/blog/Kako-urediti-svoj-LinkedIn-profil-610.php

Ni komentarjev:

Objavite komentar