torek, 2. junij 2015

Potovalna agencija ima vizijo in izzive

Potovalna agencija je dobra odločitev, potnikom zagotavlja udobje doma v tujih krajih. Udobje doma v tujih krajih lahko potovanja zagotovijo, če so skrbno načrtovana . Skrbno načrtovana potovanja so tista, pri katerih potnik ne pogreša ničesar. Največkrat jih organizira potovalna agencija. Vedno ima vse potrebno pri roki, da lahko uživa potovanja, ki si jih je zaželel in zamislil.



Načrtovanje potovanja potovalna agencija jemlje resno, obsega predvsem trezen in profesionalen razmislek o potrebah potnika na določenem potovanju. Razmislek potovalna agencija potrebuje predvsem zaradi zelo različnih potreb potnikov ter zelo različnih možnosti zagotavljanja teh potreb. Zelo različne potrebe potnikov se odražajo v starosti, življenjskih navadah, profesionalni dejavnosti, hobijih ter navezanost in povezava z ostalimi člani skupine, v primeru, da gre za potovanje več ljudi hkrati. Starost potnikov odloča o mnogih klasičnih potrebah, ki jih imajo potniki določene starosti oziroma starostnih skupin. Mlajši potniki imajo bistveno drugačne potrebe kot starejši potniki. V primeru, da bi mlajšim potnikom nudili storitve, ki so pisane na kožo starejšim potnikom, bi dosegli nezadovoljstvo s potovanjem, posledično bi najverjetneje organizator potovanja izgubil stranke v prihodnosti. Enako bi organizator potovanja izgubil stranke, če bi starejšim potnikom nudil turistične storitve, ki so pisane na kožo mlajšim potnikom. Potovanja mora potovalna agencija poleg tega skrbno načrtovati glede na zanimanje potnikov. V primeru manjše skupine potovalna agencija zagotavlja različne storitve kot v primeru večje, enako velja za posameznega turista ali par turistov. Poleg tega je priporočljivo, da potovanja predvidevajo, kaj bo posameznega turista, večjo ali manjšo skupino motiviralo na potovanju.

Načeloma se za motivacijo odločijo že z ciljem potovanja ter programom potovanja. Vsekakor pa je potrebno na daljših potovanjih poskrbeti, da se potniki ne počutijo zapostavljene in pozabljene. Kar je velikokrat hkrati izziv in priložnost za potovalno agencijo, vodiče in vse ostale. Potovalna agencija je so potnikom zanimiva, ko jih motivira in omogoča kakovostno preživljanje časa potovanja.

http://agencija-oskar.si/


Ni komentarjev:

Objavite komentar