petek, 17. april 2015

Življenjepis predstavlja kandidata

Življenjepis je zapis, ki predstavlja kandidata . Predstavitev kandidata mora biti delodajalcu oziroma osebi, kateri je namenjen, ustrezen in učinkovit. Delovne sposobnost , ki jih zahteva delodajalec morajo biti predstavljene primerno. Poleg tega življenjepis lahko vsebuje tudi nekatere druge lastnosti osebe. Karakterne lastnosti lahko sporoča življenjepis, če je podan na izvirni način. Te lastnosti, so lahko za delodajalca prav tako zanimive, kot delovne sposobnosti.



Tudi druge izvirne oblike in lastnosti, ki jih življenjepis lahko ima, pomenijo pomembno konkurenčno prednost pred drugimi kandidati. Življenjepis zato velja zapisati po neki čisto osebni obliki. Motivacijo za tak življenjepis mora oseba črpati iz lastnih želja za prihodnost. Življenjepis mora temu primerno napisati z mislijo na prihodnje obdobje, predstavitev dosedanjih dosežkov pa je lahko prav tako izvirna. Z izvirnostjo lahko kandidat pokaže nekatere svoje posebne lastnosti. Tak zapis je načeloma težji, vendar je temu primerno bolje nagrajen. Preko raznih virov je mogoče dobiti osnovne oblike življenjepisov. Zapis po teh načelih načeloma ni težaven. Praktično prepišemo osnovno obliko in dodamo osebne podatke ter druge osebne informacije. Vendar je tak zapis lahko uporabil že kak drug kandidat ali večje število kandidatov, ki kandidirajo za isto delovno mesto. Tako se bo življenjepis izgubil v množici. Če hočemo, da življenjepis opazno izstopa iz množice mora biti predvsem izviren.

Dobro izvirnost bo lahko takoj prepoznati. Ko bo oseba, kateri je naslovljen brala življenjepis, bo že po prvih nekaj informacijah spoznala, da gre za osebo, katera je bistveno drugačna kot druge osebe. Toliko boljši vtis bo potencialni delodajalec dobil, ko se bo v razgovoru avtor tudi potrdil. Dober življenjepis lahko damo tudi zapisati strokovnjaku. Vendar se je potrebno zavedati, da tak življenjepis ne bomo mogli ustrezno zagovarjati. Niti približno tako dobro, kot življenjepis, katerega avtorji smo sami. Življenjepis mora vsebovati nekaj osnovnih lastnosti, ki pa so lahko podane na osebno izviren način.

Ni komentarjev:

Objavite komentar