nedelja, 19. april 2015

Napetost ima različne vzroke

Napetost ima različne vzroke . Vzroki, ki povzročajo napetost so predvsem prehrana, prebavni sistem, alergije ter mnogi drugi vzroki. Prehranjevanje je nujno za ohranjanje sposobnosti delovanja človeškega telesa. Ohranjanje sposobnost zahteva točno določena živila in hranila, če želimo imeti optimalno raven zagotovljeno. Prehrana je velikokrat navada. Zaradi navad, ki so lahko pogojene z mnogimi vzroki in razlogi, lahko pride do težav, kot je napetost. Sprememba okolja lahko pomeni tudi spremembo prehranjevalnih navad.



 Hrana, ki jo uživamo na različnih geografskih delih države ali širšega okolja je lahko različna. V nekaterih primerih je to vzrok za napetost. Velikokrat napetost nastane tudi brez sprememb okolja. Napetost lahko nastane kratkotrajna težava, predvsem zaradi nekakovostne prehrane. Ljudje lahko ne jemo pravilno in zdravo. Predvsem prehitra prehrana je lahko vzrok za napetost. Takšno napetost lahko sami prepoznamo na preprost način. Namesto hitenja pri prehranjevanju, si za spremembo vzemimo časa. Pozitivne posledice take spremembe so lahko vidne takoj. Zato velja pri takšnih pozitivnih spremembah razmisliti o nadaljevanju takega početa skozi daljše časovno obdobje. Spremembe v tem časovnem obdobju lahko prinesejo širše dobre lastnosti. Velikokrat se ne zavedamo, da imamo koristne spremembe na voljo pri roki na enostaven način. Zelo pomembno je tudi zavedanje pomena kakovostne prehrane ter pravilnega prehranjevanja.

Optimalno časovno hranjene v smislu počasnega uživanja hrane je le ena pozitivna lastnost. Druga pozitivna lastnost je časovna razporeditev količine hrane glede na potrebe. Zajtrk je prehrana zjutraj oziroma prvi obrok po počitku. Ta je lahko bolj ali manj obilen glede na energijske in druge potrebe. Kdor bo delal fizično bo potreboval drugačno hrano kot oseba, ki bo umsko aktivna. Zajtrk v vsakem primeru mora biti, hkrati pa mora biti njegova količina in sestava potrebam primerna. Podobno velja tudi za druge dnevne obroke. Biti morajo optimalni v vseh lastnostih. Napetost lahko v nekaterih primerih odpravimo sami z dobrim posluhom telesa.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar