petek, 20. junij 2014

Panda update google algoritem

Panda update je podjetje Google predstavilo februarja 2011.
 V osnovi je panda update algoritem. Dobre spletne strani so s pomočjo panda update dosegle visoko uvrstitev, slabe spletne strani z veliko oglasi in slabo kakovostjo vsebine, pa je panda update uvrstila nižje. Panda update je do današnjih dni doživel preko dvajset izboljšav. Na splet je panda update prinesla višjo kakovost. Kakovostne vsebine spletnih strani so z panda update nagrajene. Splet in spletne strani so dodobra spremenile podobo našega vsakdanjika. S pomočjo spleta so nam postale dosegljive najbolj oddaljene točke našega planeta.
S pomočjo spleta so nam dosegljive informacije in vse zanimive stvari iz vsakdanjika na drugem koncu sveta. Na ta način si širimo obzorje, pridobivamo nova znanja, dostopen nam je vsakdanjik tujega sveta. Ker je splet doživljal iz leta v leto vedno več obiskovalcev, je postal kmalu zanimiv tudi za trženje in vse aktivnosti trženja. Poleg pridobitnega trženja je postal splet zanimiv tudi za vse nepridobitne organizacije, ki preko spleta oznanjajo svoje nepridobitne aktivnosti. Preko spleta svetu sporočajo svoje aktivnosti, načela, sporočajo razne informacije, ki naj bi bile po njihovem prepričanju koristne za uporabnike oziroma širši krog ljudi. Ogled spleta je mogoč na več načinov.

Uporabniki lahko spletne strani dosegajo s pomočjo vedenja spletnega naslova, orodji, ki omogočajo shranjevanje in aktiviranje spletnih naslovov ter drugih načinov. Med priljubljenimi načini pri iskanju znanih pa tudi neznanih naslovov je dobrodošla pomoč iskalnik. Na spletu se najde veliko iskalnikov, njihova naloga pa je, da glede na ključno besedo, katera se vpiše v iskalnik poišče zadetke. Uvrstitev določenega pojma, ki je lahko izdelek, storitev ali kaj drugega je izrednega pomena za lastnika spletne strani, kot tudi razvijalce in ustvarjalce spletne strani. Zavedajo se, da bodo vsi uporabniki iskalnika najverjetneje izbrali pojme, ki so najvišje uvrščeni, medtem, ko je z nižanjem uvrstitve možnost manjša. Panda update je pomembna pridobitev.
Več o Pandi, Penguinu in drugih Google nadgradnjah algoritma lahko preberete tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar