nedelja, 29. junij 2014

Dodatno zavarovanje, prostovoljno zavarovanje

Dodatno zavarovanje je prostovoljno zavarovanje . Velja kot zavarovanje, ki med drugim krije razliko stroškov zdravstvenih storitev, katerih obvezno zavarovanje ne krije. Sklenjeno dodatno zavarovanje zavarovancu omogoča, da se pri zdravljenju in zdravstvenih storitvah nastali stroški ne prevalijo v celoti nanj. Zavarovalnica omogoča njihovo kritje z določbami, ki jih ima dodatno zavarovanje navedene v pogodbi.

Poleg tega, da zavarovancu omogoča zdravljenje z zdravstvenimi storitvami, katere zdravstveno zavarovanje ne omogoča, nudi zavarovancu nekatere dodatne ugodnosti. Nekatere dodatne ugodnosti, ki jih dodatno zavarovanje zavarovancu omogoča so recimo plačilo zdravil in nekaterih drugih zdravstvenih pripomočkov za zdravljenje. Dodatno zavarovanje je pomembno za kakovost zdravljenja in dostopnost kakovostnih zdravstvenih storitev. Samo dodatno zavarovanje je z obsežnim naborom zdravstvenih storitev pomembno tako za posameznika, družbo in zdravstvo samo. Zdrav posameznik zagotavlja zdravo osnovo družbe. Prispevki, ki jih družbi daje zdrava oseba so neprecenljivi in koristni. Brez njih se družba ne razvija, ampak nazaduje.  Svoje prispevke lahko plačujete tudi preko zavarovalnice Vzajemna, ki svoje storitve širi pod sloganom Jaz zate, ti zame.

V preteklosti je bila vsaka družba, ki je do današnjih dni obstala, napredna in razvijajoča se. Družbe, ki so do današnjih dni propadle, so iz takšni in drugačnih razlogov nazadovale, na ta način je bil onemogočen razvoj. Zdravstvo je enako sistem, ki mora napredovati, učiti se in rasti skladno s trendi, potrebami in načeli zdravstva. Bolezni in zdravstvene težave pestijo sodobnega človeka, ravno tako kot naše predhodnike. Razlika je v boleznih samih, ki so odraz časa in prostora. Razlikujejo se od bolezni v času življenja naših predhodnikov, ki so bile v enaki meri odraz čas in prostora v katerem so živeli. Vse razlike mora zdravstvo prepoznavati, ter temu primerno v korist zdravja oseb tudi ravnati. Dodatno zavarovanje prispeva svoj delež k razvoju in napredku zdravstva. Investicija v dodatno zdravje pomeni prispevek k napredku zdravstva, zmanjševanju bolezni in obolelosti družbe. Dodatno zavarovanje je zato v nekem smislu tudi humano dejanje v korist družbe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar