petek, 9. avgust 2013

Otroška grizala so lahko igrača in pomoč pri izraščanju zob

Otroška grizala so v prvi vrsti namenjena malčkom, ki so ji začeli izraščati prvi zobki. Prvo leto življenja malček vse kar vidi, prinese v usta, oblizne ali prežveči. A neskončno preizkušanje z usti se s pojavom prvih zobkov, kar se zgodi običajno med 4. In 7. mesecem starosti, se lahko sprevrže v jezo in bes. Nekaj novega se pojavi v ustih, kar mu postane v napoto, a te ovire se nikakor ne more znebiti, čeprav to s svojim jezičkom neprenehoma poskuša. Tako v usta tišči praktično vse, kar najde. A ti jezni poskusi imajo tudi svojo dobro plat, saj otrok z njim intenzivno masira dlesni in tako spodbuja izraščanje drugih zob. Čas izraščanja zob je neskončna spirala lizanja dlesni, grizenja dlesni in predmetov, da z njimi blaži skelenje in bolečino. Prav v tem obdobju je nakup otroškega grizala najbolj smotrn nakup.

 Otroška grizala so narejena prav za grizenje, žvečenje, predvsem pa za blaženje bolečin. Uporaba hladilnih grizal, ki vsebujejo gel, pomaga pri lajšanju vnetja in oteklih dlesni. Otroška grizala so narejena iz različnih mehkih in elastičnih materialov in imajo hrapavo površino, ki dlesni masira. Hladilna tekočina mora biti varna pred otrokovim zaužitjem zato je še kako pomembno, da skrbimo, da je grizalo vedno čisto in predvsem, da je celo. Preden grizalo ponudimo otroku, ga je za še boljši učinek blaženja dobro dati v hladilnik. Ko kupujemo otroško grizalo, pazimo, da kupimo tistega, je narejen iz materiala, ki ne vsebuje strupenih snovi, barvil in parabenov. Grizalo pa je lahko hkrati tudi igrača, ki zamoti otroka, zato najdemo na policah otroških trgovin veliko takšnih grizal, ki so v kombinaciji z ropotuljico, kar še dodatno pomaga, da zamotimo otroka. Otroška grizala so različnih oblik, primerna pa so za različne stopnje izraščanja otrokovih zob.

Več si preberite tukaj
.

1 komentar:

  1. Moje je dijete imalo problema sa zagrizom pa smo potražili stučnu pomoć odnosno ortodont Zagreb i riješili sve na vrijeme

    OdgovoriIzbriši