četrtek, 8. avgust 2013

Smučanje ni nujno drag šport

Smučanje je eden izmed najbolj razburljivih, adrenalinskih in hitrih športov, ki jih lahko izberete. Na snegu lahko s smučmi počnemo neomejene vragolije, ki so spektakularne na videz in izjemno adrenalinske za tistega, ki jih izvaja. Včasih je veljalo, da oseba potrebuje leta in leta izkušenj, da postane dober smučar, vendar današnja smučarska oprema omogoča precej lažjo osvojitev, tako da smučanje postane preprosto precej hitreje kot nekoč.

Smučanje je v Sloveniji možno na različnih lokacijah, ki so raztresene pretežno v severnem delu države. Vendar pa lahko iz kjerkoli v Sloveniji odpotujete do najbližjega smučišča že v roku kakšne ure, tako da oddaljenost ne more biti izgovor za to, da smučanje ni del vašega športnega življenja. Med največja in najlepša smučišča spadajo nedvomno tista, ki se nahajajo na mariborskem Pohorju, kjer boste imeli na razpolago kar 40 kilometrov različnih prog. Za smučanje boste našli proge, ki so primerne tako za manj izkušene smučarje kot tudi za tiste, ki imajo za seboj že zajetno kilometrino stez. Naravni sneg tukaj ne primanjkuje in v primeru, da je ponekod prezgodaj pokukala trava, poskrbijo za to naprave za umetno zasneževanje.

Naslednje veliko središče za smučanje je Kanin-Sella Nevea, ki ima vstop iz Bovca. Gre za visokogorsko smučišče, ki ima dolgo zimsko sezono, ta se začne zgodaj in konča spomladi, ko v dolini že vzklijejo prve cvetice.

Za tiste, ki ne smučajo redno vsako leto, je lahko strošek za nabavo smučarske opreme precej visok in se jim mogoče zdi, da se jim preprosto ne splača smučati. Prav za takšne opreme obstaja preprosta rešitev: izposoja opreme. Na tak način postane smučanje precej cenovno ugodnejše kot v primeru, da kupujete svojo lastno opremo. Zato ne izgubljajte časa in priložnosti in že naslednjič, ko bo to možno, pojdite do kakšnega večjega smučarskega centra, izposodite si opremo in privoščite si smuko.

Več na spletni strani.






Ni komentarjev:

Objavite komentar