ponedeljek, 9. marec 2020

Brezskrbno shranjevanje podatkov z zunanjimi diski


Dandanes se večina stvari počne s pomočjo domačega računalnika ali prenosnika, ki nam omogoča vrsto različnih aplikacij. Največkrat bomo računalnik seveda uporabili za pisanje dokumentov, vendar pa to ni edina njihova funkcija.

zunanji disk

Na računalniku imamo shranjenih ogromno slik, ki smo jih sneli iz digitalnega aparata li iz svojega telefona. Nato so tu tudi različni filmi, ki si jih shranjujemo, čeprav smo si jih že ogledali. To so datoteke, ki nam na računalniku poberejo veliko prostora. Zato so zelo pomembni zunanji diski za shranjevanje podatkov, ki služijo za shranjevanje različnih datotek, slik in dokumentov.

Zunanji diski imajo vedno večje kapacitete

Včasih smo lahko kupili zunanji dika, ki je ima zmogljivost 500 GB. To je bil takrat že izjemno velik zunanji disk, na katerega smo lahko pospravili ogromno stvari. Ker pa se z napredkom tehnologije večajo tudi datoteke, se je povečala tudi kapaciteta zunanjih diskov.
Zunanji diski imajo tako dandanes tudi po 1 TB ali več. To pomeni, da lahko nanje spravimo ogromno količino podatkov, slik in filmov. Zunanji diski so dejansko postali odličen način shranjevanja vsega, kar bomo včasih lahko potrebovali.

Zunanji diski na spletu

Na spletu obstaja veliko različnih trgovin, kjer lahko kupimo različne vrste diskov za shranjevanje vaših podatkov. Seveda se med seboj razlikujejo v svojih karakteristikah. Najbolj priljubljeni zunanji diski se imenujejo My pasport. To so izredno zmogljivi zunanji diski, ki bodo dolga leta dobro delovali in se ne bodo uničili.
Vsekakor moramo poskrbeti, da bodo zunanji diski, ki jih bomo kupili, dobri. S slabim nakupom si lahko namreč uničimo veliko prekrasnih spominov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar