ponedeljek, 6. november 2017

Pohodni čevlji so namenska obutev

Pohodni čevlji so namenska obutev za širok spekter uporabe od lažjih do zahtevnih terenov. Za nakup so pohodni čevlji dokaj zahtevni, saj so specifične lastnosti namensko izbrane in izdelane. Kar pomeni z drugo besedo : pohodni čevlji za točno določene namene ter hkrati bistveno manjšo primernost za drugačne namene. Lažji tereni zahtevajo predvsem lažjo in zračno obutev, takšna obutev pa je manj primerna za srednje terene ter toliko manj za zahtevne terene.

Pohodni čevlji se ne kupujejo zgolj po videzu

Videz je kljub temu pomembna komponenta, zato na videz podobne estetske lastnosti proizvajalci pogosto ponudijo v izvedbah za zelo različne zahteve. Zelo podobni pohodni čevlji so tako lahko namenjeni za lažje oziroma srednje zahtevne terene. Če nismo sposobni samostojno izbrati nas ne sme biti strah vprašati prodajalca za nasvet.
Preprosto vprašamo: zanimajo me pohodni čevlji za lažje ali srednje zahtevne terene ali kaj podobnega. Prodajalec se s takimi dilemami srečuje dan za dnem, zato bo brez težav izbral nekaj najbolj primernih modelov.

pohodni čevlji za moške


Njegovo znanje ne obsega zgolj tehnično plat, ampak ima tudi izkušnje z drugimi kupci oziroma povpraševanjem na splošno. Zato zna na podlagi izkušenj zelo hitro oceniti, katero ožje področje ponudbe je glede na zahteve kupca zanj najbolj primerno. Sicer pa je mogoče prepoznati razliko po zgolj nekaj ključnih elementih vsake obutve. Na prvi pogled zelo podobni pohodni čevlji nam bodo kmalu postali različni, če pogledamo njihovo spodnjo plat oziroma podplat. Podplat ima lahko zelo različno površino, ki je različna zaradi različnih zahtev. Po mestnih ulicah hodimo večinoma po gladkih površinah, v naravi pa po nepravilnih. Za tako različne zahteve ne moremo zgrešiti namen in primernost pohodnega čevlja. Grob in trši podplat pomeni, da so to pohodni čevlji za srednje zahtevne terene. Lahki tereni obratno zahtevajo, da imajo pohodni čevlji bolj oblazinjen podplat ter so za hojo udobnejši in mehkejši.

Ni komentarjev:

Objavite komentar