nedelja, 5. junij 2016

Nogomet, navdušuje mnoge

Nogomet ima veliko privržencev po celem svetu. Priljubljenost, katero nogomet uživa je od dežele do dežele ter od kontinenta do kontinenta zelo različna. V nekaterih deželah ter na nekaterih kontinentih je zelo priljubljen, drugod pa ga praktično ne poznajo. V Evropi je nogomet priljubljen, preko luže pa bistveno manj.




Za razliko od Severne Amerike, pa Južna Amerika ta šport zelo ceni. Poznamo številne globalno znane osebe, ki so ta šport vzljubile že v rani mladosti, čeprav bi jim na račun njihove aktivnosti, pojave ali drugih lastnosti tega sploh ne pripisali. Obstajajo tudi dežele, kjer nogomet pomeni način življenja ter označuje osebo. To prepoznamo v nekaterih deželah ob predstavitvi pomembni osebnosti. Ob predstavitvi je poleg drugega med pomembnimi lastnostmi pripadnost določenemu klubu. Ob veliki priljubljenosti pa ima nogomet jasno tudi veliko nasprotnikov. Gre za človekovo na praktično vseh področjih znano lastnost. V primeru, da je na eni stran prisotna velika priljubljenost, lahko na drugi strani pričakujemo veliko nasprotovanj. Zakaj ima ta priljubljena športna disciplina toliko tako navijačev kot nasprotnikov se je mogoče bodisi informirati, bodisi sklepati. Velik prispevek pri temu imajo prav navdušenci, katerih vedenje presega mejo dobrega okusa. Poleg tega pa ima nogomet nasprotnike iz raznih drugih razlogov. Ne glede na številne nasprotnike velja ta šport za globalno enega najbolj priljubljenih. Kot rečeno je priljubljenost različna, v nekaterih delih sveta zanjo komaj vedo. Ne poznaj pa pravil, znane igralce ter ne poznajo številnih drugih zadev s področja omenjenega športa.

V Sloveniji velja za priljubljeno športno aktivnost, ki se kaže predvsem v številu privržencev, svoje pa dodajo mediji ter njihova pozornost namenjena temu športu. Slaba stran te pozornosti je v dejstvu, da zaradi tega trpi priljubljenost nekaterih drugih športov. Ki niso nič manj zanimivi, lahko so celo bolj atraktivni, vendar na žalost prezrti. Nogomet velja za eno najpomembnejših postranskih zadev človeške civilizacije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar