sobota, 16. januar 2016

Kolo, izberimo pravilno

Kolo je dobra izbira , ko je ustreza uporabniku Uporabniki, ki bodo uporabljali kolo imajo z njim različne namene. Pri športnih aktivnostih je kolo lahko namenska izbira. Lahko pa je kolo splošna izbira. Kar pomeni, da se kolo uporablja v splošne namene ter v športne namene. Športni nameni, pri katerih se uporablja kolo trening ali tekmovanje. Izbira ni enostavna, zahteva pa nekaj znanja in vedenja.



Znanje in vedenje se dobi bodisi z izkušnjami ali pa z informacijami iz okolja. Izkušnje so neposreden stik z uporabo in prinašajo uporabniške izkušnje . Pri izbiri so te ključnega pomena. Uporabnik bo natančno vedel, kaj je bilo v preteklosti z določenimi lastnostmi dobra izkušnja. Vedel pa bo tudi, katere izkušnje niso bile dobre in jih velja v prihodnosti nadomestiti z bolj ustreznimi. Največkrat se tako tudi dobro izbere. Seveda pa niso vedno dovolj dobre, če želimo imeti aktualno odlične lastnosti. Aktualno odlične lastnosti so nadgradnja naših izkušen. Izkušnje, ki jih imamo z uporabo v preteklosti so različno stare. V vsakem primeru pa pri izkušnjah iz preteklosti ne moremo govoriti o aktualnih izkušnjah. Ker so odmaknjene v preteklost. Posebno pri današnjem razvoju in napredku kaj hitro zastarijo, saj jih nadomestijo sodobne lastnosti. Te se pospešeno spreminjajo in se bodo tudi v prihodnosti. Pomenijo izboljšave starejših lastnosti, včasih tudi odpravo napak lastnosti starejšega datuma.

S tem pridobimo čisto novo izkušnjo in čisto nove lastnosti. Včasih so bolj, drugič pa manj spremenjene v primerjavi z lastnostmi starejšega datuma. Bolj spremenjene so takrat ko podrobnosti s starejšimi lastnostmi praktično ni. In govorimo o povsem novih lastnostih ali pa lastnostih, ki se bistveno spreminjajo glede na starejše. Zato so koristne aktualne informacije. Viri, ki jih zagotavljajo so bolj ali manj strokovni. Kar pomeni, da je potrebno veliko pozornosti. Kolo velja izbrati po načelih, ki so mešanica izkušenj in aktualnih informacij.

Ni komentarjev:

Objavite komentar