petek, 18. december 2015

Oči, pazljivost priporočljiva

Oči narekujejo, da je pazljivost priporočljiva . Vsak človek se rad neomejeno in svobodno giba. V veliki meri mu to omogočajo oči. Kdor ima z vidom težave, najbolje ve, kako pomembni so oči. Tudi zdrave osebe, katerim oči občasno povzročajo težave to vedo. Zdravi oči so predvsem tisti, ki imajo zagotovljene optimalne učinkovine. To pomeni poleg primerne prehrane tudi občasno ustrezno zaščito. Kako oči potrebujejo optimalno in redno zaščito, najbolje vemo takrat, ko smo soočeni s poškodbami.



 Pri aktivnem gibanju nam aktivnost, ki negativno vpliva na vid, lahko povzroča različne težave. Težava nastane, ko se aktivna zaščita oči iz takih ali drugačnih razlogov opusti, ter se čez čas čutijo posledice. Takrat enaka količina in kakovost aktivnosti postane težavna. Pestijo na razne poškodbe na račun slabšega vida, napori in bolečine raznih vrst so pogosto prisotne. Vendar pri tem ne smemo obupati. Poškodbe, napori in bolečine so v večini primerov dobra popotnica za izboljšanje stanja. Če seveda, niso zahtevne sorte, ki zahtevajo zdravniško pomoč. Pri lažjih poškodbah, naporih in bolečinah si pomagamo z domačo lekarno predvsem pa zdravim razmišljanjem. Mnogo ljudi pri tem dela napake. Ko se po dolgem času ponovno začnejo ukvarjat z aktivnimi gibanjem so poškodbe, napori in bolečine pogoste. Posebno po končani aktivnosti, se lahko bolečine stopnjujejo. Kar nas naslednji dan ne motivira pri ponovitvi aktivnosti, ampak deluje nasproti motiviranja. Vendar moramo razmišljati preko bolečine.

V primeru, da so bolečine prisotne, se ne odločimo za enako intenzivno in aktivno gibanje kot prejšnji dan, ampak izberemo aktivnost z manjšo zahtevnostjo. Pri tem preko manjših obremenitev na eni strani omogočamo organizmu, da se na aktivnost prilagodi, na drugi strani pa si s tem ne škodujemo. Vztrajanje je pri tem zelo dobrodošlo. Enostavno se moramo odločiti in izvesti aktivnost. Oči so lahko bolj varovane, če se zavemo kako jih potrebujemo pri vsakdanjih aktivnostih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar