sreda, 25. november 2015

Gorenje – slovensko podjetje v evropskem vrhu

Verjetno ste že kdaj slišali za Gorenje. Če živite v Sloveniji, imate skoraj zagotovo vsaj eno, če ne celo več naprav, ki so narejene od tega podjetja. Če pa ne veste, kaj Gorenje je, vam ga na hitro predstavimo.

Gorenje je podjetje, ki obratuje že od leta 1950. So eni izmed vodilnih slovenskih in evropskih proizvajalcev, ki se ukvarjajo z izdelavo in prodajo vseh vrst malih in večjih gospodinjskih aparatov ter tudi drugih storitev za čim boljše počutje doma. Poslujejo pa ne samo doma, v Sloveniji, pač pa tudi v 90 državah v Evropi in po svetu. Kar 90% blaga, ki ga proizvedejo, je namreč odpeljan ter prodan v tujini. Sicer spadajo med največja evropska podjetja, ki se ukvarjajo z gospodinjskimi aparati. Direktor podjetja pa je Franjo Bobinac. Podjetje ima tudi veliko prihodka. Samo leta 2014 so ustvarili za več kot 1,4 milijarde prihodkov.
Podjetje Gorenje ponuja veliko izdelkov, ki se v splošnem delijo na velike gospodinjske aparate, male gospodinjske aparate ter ostale pripomočke in dodatke, ki so pomembni, da so v našem domu, stanovanju.

Najbolj uspešno tržijo z izdelovanjem in prodajo velikih gospodinjskih aparatov, kot so pralni stroji, pomivalni stroji, pečice, hladilniki, zamrzovalniki, štedilniki,… Ponujajo pa tudi male gospodinjske aparate, kot so likalniki, grelci za vodo, sokovniki, tehtnice,…
Po predhodnem naročilu, se lahko z njihovimi delavci tudi posvetujete o načrtovanju kuhinje, naročene izdelke (hladilnik Gorenje, pečica, pomivalni stroj,…) pa vam lahko tudi dostavijo na dom, kjer vam tudi uredijo montažo, če je le ta potrebna.

Ni komentarjev:

Objavite komentar