sreda, 18. november 2015

Google oglaševanje, komunicira s trgom

Google oglaševanje lahko dobro komunicira s trgom in prinaša učinke. V sodobnem času je Google oglaševanje napredovalo, ter postalo bistveno drugačno kot v preteklosti. Sodobno Google oglaševanje se v marsičem razlikuje od oglaševanja pred desetletji. Danes Google oglaševanje uporablja za doseganje ciljne publike nove medije in nove naprave. S tem je ciljna publika katero želi doseči Google oglaševanje tudi omejena. Saj s tem Google oglaševanje ne more doseči vseh. Vendar je bil ta problem prisoten že v preteklosti.



Tudi v preteklosti je bilo doseganje potencialnih kupcev omejeno. Vendar na drugačen način in z drugačnimi mediji. Prednost, ki ga prinaša sodobna oglaševalska aktivnost so mnoge. Zato je mogoče pričakovati še večjo razširjenost v prihodnosti. Oglaševalska aktivnost se razvija postopoma. Nekatere dežele imajo to aktivnost bolj razvito kot druge dežele. Temu primerno morajo druge dežele lovit zaostanek oziroma imajo možnost za napredek. Pomembno pri oglaševalski aktivnosti je biti viden. To lahko aktivnost oglaševanja dosega na različne načine. V sodobnem mediju ni pomembno biti prisoten, pomembno je tudi biti prisoten na vidnem mestu. Splet je namreč množica možnosti, ki pa so zelo različno na eni strani dosegljiva, na drugi strani pa različno dobra oziroma vidna. Boljša mesta so največkrat zasedena skladno z možnostmi. Ostali iščejo alternative. Ena takih alternativ je optimizacija. Sama optimizacija pomaga, da lahko postane določeno sporočilo ali informacija bolj opazna. To se doseže na razne načine, predvsem pa je optimizacija lahko koristna, ko uporabniki spleta uporabljajo orodja spleta.

Preko teh orodji lahko optimizacija doseže, da želeno sporočilo doseže ciljno osebo ali ciljno skupino oseb. S tem optimizacija v veliki meri izpolni svojo nalogo. Možnosti so seveda še večje, hkrati pa se iz dneva v dan spreminjajo. Tako imamo danes nekatere možnosti, ki jih v preteklosti nismo imeli na voljo. Enako bo v prihodnosti. Google oglaševanje bo doživljalo spremembe


Ni komentarjev:

Objavite komentar