nedelja, 22. november 2015

Čevlji, varen korak

Čevlji zagotavljajo vsem uporabnikom varen korak . Varen korak čevlji lahko zagotovijo predvsem z dobro izbiro. Danes dobra izbira načeloma ni težava v ponudbi, vendar to velikokrat pripomore k temu, da čevlji niso primerno izbrani. Ker je ponudba velika se ljudje v njej velikokrat ne znajdejo. Na voljo so jim čevlji v zelo različnih izvedbah. Kar izbiro oteži, namesto, da bi bili čevlji enostavni za izbiro.



Težav ni oziroma jih je bistveno manj, če so čevlji izbrani racionalno. To pomeni, da si pred samim nakupom določimo poglavitne lastnosti, katere morajo imeti. Kar lahko pomeni, da so estetsko, cenovno, namensko in drugače določeni. Posamezno lastnost, ki nam največ pomeni, potem postavimo na prvo mesto izbire. V primeru, da so to estetske lastnosti, se ozremo po ponudbi, ki nam to nudi. Vse ostale lastnosti izpustimo oziroma te lastnosti prilagajamo najpomembnejši lastnosti. To je estetskim lastnostim. Enako velja za druge lastnosti, kot so cena, namenske lastnosti in podobno. Težava lahko nastane pri individualni izbiri. Predvsem pri estetskih lastnostih so včasih prisotne. Ker kupec želi točno določene individualne lastnosti, mora ponudba to zagotavljati. V nasprotnem primeru ponudba zanj ni primerna, četudi obsega veliko število možnosti oziroma predmetov nakupa. Danes tovrstne težave lahko rešujemo lažje kot v preteklosti. Nakup je danes mogoč tudi na sodoben način. To pomeni, da lahko kupimo karkoli kjerkoli. Oddaljenost ni težava pri izbiri. Nastane pa težava, če gre za bolj oddaljeno prodajno mesto.

Pri cenovni ugodnosti je zato treba upoštevati tudi strošek, ki omogoča, da oddaljen predmet nakupa dobimo na domači naslov. Vse ostalo pa je v mnogih primerih celo boljše kot pri klasičnem nakupu. Namenske lastnosti so velikokrat izbira za ožji, vendar pomemben krog kupcev. Nakup je v mnogih primerih tudi ozka ponudba. Ki je lahko ovira, če se s takšnim nakupom ukvarjamo prvič. Čevlji nam omogočajo gibanje v vsakdanjiku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar