četrtek, 10. september 2015

Kamping, dobra odločitev

Kamping je odgovorna odločitev . Odločitev za kamping ni enostavna. Med drugim ima kamping številne zahteve, ki se tičejo prilagajanju okolja bivanja ter spoštovanja zakonov kampiranja. Že dolgo časa ni dovoljen kamping kjerkoli. Danes mora kamping potekat v točno določenem kraju. Kar kamping naredi še bolj zanimiv. Sicer to nekoliko okrni naravno bivanje, vendar se moramo zavedati, da večina ljubiteljev kampiranja prihaja iz urbanih naselji.



Kar pomeni, da morajo imeti pri roki vse kar potrebujejo za vsakdanjik. Ljudi, ki bi bili sposobni preživeti brez pritiklin vsakdanjika, je vse manj. Dobro bivanje v kampu v prvi vrsti zagotavljajo bivalne enote. Zelo priljubljene oblike so šotor, prikolica, mobilne hiše in avtodom. Te bivalne enote lahko imenujemo kar stalnico kampiranja, saj šotor, prikolica, mobilne hiše in avtodom lahko vidimo v praktično vsakem kampu. Obstajajo redki primeri, kjer v kampu niso prisotni šotor, prikolica, mobilne hiše in avtodom. Največkrat gre za kampe z raznimi omejitvami, zato v teh primerih bivalne enote, kot so šotor, prikolica, mobilne hiše in avtodom ni moč videti. Namesto tega je moč videti predvsem eno ali dve bivalni enoti. V primeru manjšega prostora za kampiranje so priljubljene predvsem manjše bivalne enote. Mobilne bivalne enote na drugi strani potrebujejo površino po kateri se lahko premikajo. Obstajajo pa še številne druge razlike, ki bivalne enote kot so šotor, prikolica, mobilne hiše in avtodom naredijo bolj ali manj primerne za točno določeno kampiranje. Izbira je poleg tega omejena na deželo in turistični kraj.

Deželo največkrat izberemo tradicionalno. To pomeni, da izberemo deželo po načelih, ki smo jih v preteklosti spoznali, kot najboljšo izbiro. Obstajajo pa tudi primeri, ko gostje izbirajo kraj in deželo bivanja naključno ali pa izberejo vse, le tisti kraj , kjer so v preteklosti bivali. S tem si želijo obogatiti izkušnjo bivanja. Kamping je prijetna izkušnja bivanja za različne okuse in želje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar