sobota, 27. junij 2015

Menopavza je lahko ublažena

Menopavza je lahko ublažena . Težave, ki jih povzroča menopavza, se največkrat začnejo po štiridesetem letu starosti. Štirideset let starosti je okvirna številka. Nekaterim se menopavza lahko zgodi že bistveno prej, drugim pa menopavza ne povzroča težav pri tej starosti, ampak se zgodi kasneje. Menopavza mora biti pozitivno sprejeta.



Tako kot velja za mnoge druge znake, ki so letom primerni, mora biti tudi menopavza sprejeta, kot del življenja. Nikakor pa ni menopavza konec življenja. Pomoč pri težavah so lahko splošne, lahko pa individualno. Vsak človek je bitje, ki je edinstveno v vseh svojih lastnostih in značilnostih. Od svojih vrstnikov se ločimo po mnogih lastnostih. Skozi proces odraščanja se razlike lahko večajo ali manjšajo. Vsekakor ima vsak človek nekatere lastnosti enake ali podobne svojim vrstnikom oziroma generaciji. Hkrati pa veliko lastnosti, katre so različne v primerjavi z vrstniki. Vsem pa brez dvoma koristi zdrav način življenja. Pri težavah z menopavzo se velja zavedati posebnosti človeškega organizma, hkrati pa upoštevati vse, kar je koristilo velikemu številu populacije z enakimi težavami. Uravnovešana prehrana je lahko koristna. Učinke lahko prepoznamo. Pred tem je treba omejiti vnos nekatere prehrane. Predvsem velja omejiti maščobe in sladkor pri vseh naših obrokih. Zelo koristno je, da opustimo nezdrave navede, kot je kanjenje. Na splošno je opaziti manj težav pri prehrani, ki je bogata s kalcijem in magnezijem. Veliko koristi tudi telesna vadba.

Telesna vadba je danes prepogosto opuščena dejavnost. Splošne koristi so lahko hitro opazne. Ker je srce po kratkem času okrepljeno, delujejo bolje vsi organi. Kri je bogatejša s krvjo, preko žil se do organov hitreje prenese. Vidne spremembe so opazne po razmeroma kratkem času. Zavedati pa se je treba, da takrat ne velja odnehati z vadbo. Ampak velja nadaljevati v enakem ritmu, z enako intenzivnostjo in frekvenco priporočenih vaj. Menopavza je pri pozitivnem razmišljanju nov začetek.

Ni komentarjev:

Objavite komentar