torek, 12. maj 2015

Fizioterapija

Fizioterapija je medicinska veda, ki pomaga ljudem, ki so gibalno prikrajšani zaradi različnih bolezni ali poškodb. Kako pa sploh zgleda delo fizioterapevtov, ti s pomočjo gibalnih vaj in manualnih terapij ter pomočjo elektronskih aparatov izboljšujejo celjenje in gibalno sposobnost naših udov in različnih predelov našega telesa. Fizioterapevti pa se ne ukvarjajo samo s poškodovanimi ljudmi, v veliko pomoč so lahko tudi starostnikom, ki jim peša zdravje zaradi starostno degenerativnih sprememb v telesu.



Fizioterapevti se pri svojem delu srečujejo z različnimi poškodbami, pomagajo vam lahko pri naprimer bolečinah v križu, pri okrevanju po možganski kapi, astmi, in še kaj. Če ste že poškodovani, vam lahko fizioterapevt pripomore k hitrejšemu okrevanju, preprečujejo pa tudi nadaljnje poškodbe ter morebitno zategnjenost udov.

Fizioterapija Ljubljana vam lahko s pomočjo raznoraznih programov razgibavanja sklepov in mišic, vaj za moč, vaj za dihanje, vaj za stabilizacijo mehkih tkiv, akupunkture, hidroterapije ali pa elektroterapije ogromno izboljša vaše zdravje. Kje pa fizioterapevti sploh delajo, večina ustanov, ki se ukvarjajo z fizioterapije je lociranih v katerem izmed zdravstvenih domov ali pa bolnišnic, nekateri centri za fizioterapijo pa so tudi samostojni. O cenah fizioterapevtskih storitev je težko govoriti, saj večino teh del gre prek napotnice, katero vam odredi osebni zdravnik, seveda so vam v Sloveniji omogočeni tudi samoplačniške fizioterapije. Če gre za ustanovo, ki izvaja to vejo fizioterapije, boste cenike dobili po vsej verjetnosti na njihovih spletnih straneh.
Vsekakor pa nobena fizioterapija ne more nadomestiti redne telesne vadbe, zdrave prehrane in na splošno zdravo-aktivnega življenja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar