sobota, 9. maj 2015

Aerobika, sodobna vadba

Aerobika je sodobna vadba . Sodobna vadba je aerobika, zaradi časa v katerem se je množično razširila med rekreativce. Aktivni rekreativci so osebe, ki se v svojem prostem času ukvarjajo z različnimi športniki aktivnostmi. Športne aktivnosti so zelo različne. Imamo nekatere športne aktivnosti, ki se do danes niso veliko spremenile, čeprav obstajajo že tisočletja. Primera takega športa sta tek in smučanje.



Vendar velja ob tem omeniti, da je bila športna aktivnosti nekoč drugače razumljena. Nastanki so bili najprej povezani s koristnimi lastnostmi, ki nimajo nikakršno povezavo s športom. Tudi šport na najvišji možni ravni je do danes doživel mnoge spremembe. Na najvišjih tekmovanjih, kot so olimpijske igre, smo še pred nekaj desetletji imeli discipline, ki niso imele nikakršne zveze s športom. Aerobika je imela podoben vzorec razvoja. Športne aktivnosti niso bile namenjene športnim uporabnikom, ampak vojski. Aerobika za civilne namene postala aktualna v osemdesetih letih minulega stoletja. Razširitev je predstavljalo tipično ameriško pojmovanje športnih aktivnosti. Torej s ščepcem glamurja, šova in vsega podobnega, kar je značilno za večino stvari preko luže. Aerobika je kmalu postala priljubljena tudi v Evropi, kmalu pa je zašla tudi v naše kraje. Najprej je aerobika postala priljubljena v krajih in deželah, ki so tradicionalno navezane na Združene države Amerike. Kasneje se je aerobika razširila tudi na druge dežele Evrope.

 Priljubljenost je bila v veliko primerih velika zaradi tržnega pristopa in drugačnega razmišljanja. Ob aerobiki so v tistih časih k nam prihajale tudi drugačne vadbe iz sveta, vendar se tega, zardi načina razširjanja informacij tega niti ne zavedamo. Vsaka vadba ima svoje dobre lastnosti. Manj dobrih lastnosti je manj. Največ jih povzročimo uporabniki sami z nepravilno vadbo. Dobre lastnosti so nekatere osnovne prvine vadbe. Če se gibamo aktiviramo hitrejše delovanje srca in pljuč. Aerobika omogoča aktivirane boljšega delovanja mnogih organov človeškega telesa, posledično imajo mnoge koristi.

http://www.superge.si/aerobika/

Ni komentarjev:

Objavite komentar