četrtek, 23. april 2015

Šrilanka košček raja

Šrilanka je košček raja v Indijskem oceanu. V Indijskem oceanu je Šrilanka zlahka prepoznavna. Dovolj je, da poznamo lego Indije. Načeloma lego Indije poznajo že obiskovalci šolskih klopi. Tako, da težav za odgovor na vprašanje kje leži Šrilanka ne bi smelo biti. Če poznamo lego Indije moramo vedeli le še to, da je Šrilanka otok, ki se nahaja južno od Indije. Šrilanka je svojo zgodovino gradila prav na odlični legi. Indijski ocean je bil zanimiv za vse pomorščake, ki so pluli med Afriko in Azijo.



 Danes je Šrilanka država, ki meri skupno petinšestdeset tisoč kvadratnih kilometrov ozemlja. Glavno mesto države Šrilanka je Colombo. Nahaja se na zahodni obali otoka. Glavno mesto Colombo šteje sedemsto tisoč prebivalcev. Kot ime govori samo zase, ima portugalske izvorne korenine. Velika verjetnost je, da so ime oblikovali tako, da so po svoje poimenovali luko na obali reke. Mesto ni le glavno mesto države. Je tudi ekonomska in poslovna prestolnica Šrilanke. Obisk Šrilanke je zanimiv iz več razlogov. Predvsem je zanimiva geografska raznolikost. Od obalnega sveta se zemlja dviga visoko pod nebo v gorati predelih notranjosti. NajVišjih vrh otoka se dviga več kot dvatisočak petsto metrov pod nebo. Nadmorska višina in značilna klima sta omogočila razvoj pridelave nekaterih zelo znanih proizvodov. Veliko je k razvoju pripomogla preteklost, predvsem trikratni razvoj infrastrukture. Tako imamo na ozemlju Šrilanke razširjeno kmetijstvo.

V svetu so njeni znani pridelki čaj in cimet. Prebivalstvo se poleg tega ukvarja s tekstilno industrijo, telekomunikacijami in mnogimi drugimi aktivnostmi. Našim prebivalcem je najboljši čas za obisk v zimskih mesecih. Razlika v temperaturi nudi posebno zanimivo in vsekakor doživetja vredno izkušnjo. Mnogi, ki so se v omenjenem času odpravili na obisk dežele, znajo povedati mnoge zanimive izkušnje. Življenje se v marsičem razlikuje od vsakdanjika, ki je značilen na naše kraje, mesta in vasi. Šrilanka je za turiste zelo zanimiva izkušnja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar