torek, 24. marec 2015

Avtodom, mobilno domovanje

Avtodom je za mnoge hiša na kolesih . Hiša na kolesih je avtodom zaradi lastnosti mobilnosti. Avtodom omogoča poljubno mobilnost potnikov . Pri mobilnosti morajo potniki oziroma osebe, ki bivajo, upoštevati tudi določena pravila takšnega kampiranja. Takšno kampiranje ni mogoče kjerkoli. Avtodom ima zakonsko predpisana pravila. V primeru kršenja lahko sledi kazen, katere višina je odvisna od samega prekrška.



 Avtodom je zato tudi zahtevna oblika. Poleg tega je zahtevnost povečana zaradi same mobilnosti. Avtodom ima različne zahteve in lastnosti mobilnosti. Nanašajo se na vse aktivnosti in njihove značilnosti, ki so potrebne, da se avtodom premakne iz ene na drugo lokacijo. Avtodom je lahko večji ali manjši. Večji avtodomi so zahtevni predvsem za osebe, ki niso profesionalni vozniki in imajo največ izkušenj z osebnim avtomobilom. Avtodom je v vseh dimenzijah bistveno večji. Zato morajo na vse skrajne točke avtodoma biti vozniki previdni. V najslabšem primeru se lahko avtodom poškoduje, ogrožena je varnost potnikov in drugih udeležencev v prometu. Vse dimenzije zahtevajo nekoliko privajanja, vse dokler se ne pridobi občutek za mere avtodoma. Najmanj težav imajo poklicni vozniki ali vozniki, ki imajo veliko izkušenj z večjimi ali podobnimi vozili. Takšni ljudje ob vsaki potencialni oviri vedo, kako jo obiti. Vsak trenutek tudi takšni ljudje vedo kje in kako se avtodom premika.

Posebno je takšen občutek dragocen pri gibanju na manjših površinah. Veliko takšnih površin je v kampih, sicer pa na parkiriščih, izogibališčih in vseh podobnih mestih, kjer je gibanje avtodoma oteženo. Kdor teh izkušenj nima jih lahko pridobi na razne načine. V pomoč so mu predvsem osebe, ki takšen izkušnje imajo. Največ izkušenj bo seveda oseba dobila s prakso oziroma vožnjo. Za učenje so primerna večja parkirišča ali pa poligoni. Tam lahko na varen način izkusijo vse preteče ovire, ki jih bi lahko motile na potovanjih. Avtodom je zahtevna oblika bivanja predvsem zaradi povečanih zahtev mobilnosti.


Ni komentarjev:

Objavite komentar