četrtek, 11. september 2014

Vzajemna tujina, varnost na tujih tleh

Vzajemna tujina nudi varnost na tujih tleh .
 Zavarovanje vzajemna tujina nudi varovanje zdravja v času, ko se zavarovanec nahaja izven meja države kjer stalno prebiva. Vzajemna tujina je odgovorna odločitev , saj si z njim zavarovanec zagotovi bolj kakovostno bivanje v tujini, poleg tega pa je lahko na poti, delu ali drugih aktivnostih v tujini bolj sproščen. Zavarovanje Vzajemna tujina nudi asistenco v slovenskem jeziku, informacije o najbližji zdravstveni ustanovi, storitve nujne medicinske pomoči v vseh zdravstvenih ustanovah, nujne zdravstvene prevoze do bolnišnice, nujne zobozdravstvene storitve, zdravljenj akutnega poslabšanja kroničnih bolezni, iskanje in reševanje ponesrečenih oseb, prevoz v domač kraj, odvetniške storitve.

Iz navedenega ni potrebno posebej poudarjat obseg storitev, ki so na voljo zavarovancu. Vzajemna tujina je zelo dobrodošla že zaradi nepoznavanja jezika, zdravstvenega sistema, postopkov oskrbe, zdravljenja in odpravljanja zdravstvenih težav. Na tujih tleh je veliko stvari s področja zdravstvene oskrbe drugače urejeno. Vzajemna tujina omogoča, da so vse zdravstvene storitve zavarovancu na voljo v enaki meri kot doma. Asistenca v slovenskem jeziku je posebej dobrodošla, saj v veliki meri odpravlja jezikovne ovire, katere so sicer v tujini velikokrat pogoste.

Posebej težavne so besede in izrazi s strokovnega zdravstvenega področja, saj jih poznajo predvsem osebe, katere se poklicno ukvarjajo s področjem zdravstva. Za ostale so izrazi neznanka, zato je težko poiskati pomoč in se pogovoriti z zdravnikom ali drugim zdravstvenim osebjem o zdravstvenih težavah. Vzajemna tujina je dobrodošla tudi zaradi kritja stroškov zdravljenja, zdravstvene oskrbe, raznih storitev kot so prevozi do zdravstvenih ustanov, iskanje in reševanje, odvetniške storitve in mnoge druge. Zdravstvena oskrba bolnikov, ponesrečencev in vseh, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo je lahko drugače urejen, kot pri nas. Posebej področje kritja stroškov zdravstvene oskrbe je za osebo, ki potrebuje zdravniško pomoč težavno in neprijetno. Vzajemna tujina je dobrodošel sopotnik na poti, bivanju, delu in drugih aktivnostih na tujih tleh.

Ni komentarjev:

Objavite komentar