petek, 28. februar 2014

Zavarovanje za tujino, zakaj ga potrebujete?


Zavarovanje za tujino je eno izmed najbolj pomembnih stvari, brez katerih se nikakor ne odpravljajte na pot. Glede na nepredstavljivo visoke stroške zdravljenja, ki vas lahko doletijo ponekod v tujini se vsekakor veliko bolj splača o tem razmišljati še preden se vam zgodi kaj nepričakovanega. V Evropi že obvezno zdravstveno zavarovanje zagotavlja nekatere nujne zdravstvene storitve, ali vsaj nujno pomoč. Ko pa potujete zunaj Evrope, boste morali zdravljenje poravnati iz lastnega žepa, če niste poskrbeli za ustrezno zdravstveno zavarovanje v tujini. Preden izberete zavarovanje, povprašajte, katere storitve vključuje in v kakšnem obsegu.

Tudi zavarovalno vsoto izberite glede na to, v katero državo potujete. Razlike v premijah niso velike, zato se raje odločite za večjo zavarovalno vsoto, kot da bi kasneje imeli nepotrebne težave. Vedeti morate, da pa zavarovanje za tujino vseeno ne krije vsega, ne krije bolezni in poškodb, ki nastanejo kot posledica že obstoječih kroničnih bolezni. Zavarovanje za tujino prav tako ne krije poskusa samomora ali naklepne samopoškodbe, posledic uživanja alkohola in drog, udeležbe v pretepu, vožnje z motornim vozilom brez vozniškega dovoljenja, izvajanja shujševalnih ali lepotnih terapij, sodelovanja na športnih tekmovanjih in ukvarjanja z ekstremnimi športi ter poškodb zaradi višje sile, kot so recimo vojne, potresi, poplave, ter običajnih težav, ki jih lahko imate med nosečnostjo.

Zavarovanje za tujino krije naslednje stroške: storitve nujne medicinske pomoči, nujne zdravstvene prevoze do bolnišnice ali klinike, nujno zdravljenje, ki bo potekalo v bolnišnici ali kliniki, nujne zobozdravstvene storitve, iskanje in reševanje zavarovanca, odvetniške storitve, prevoz obolelega, poškodovanega ali umrlega zavarovanca v domovino, pomoč svojcem obolelega, poškodovanega ali umrlega zavarovanca. Zavarovanje za tujino lahko sklenete kot posameznik, družina ali skupina, za en dan pa vse do enega leta. Glede na destinacijo potovanja lahko izbirate med različnimi območji. Da bo vaše potovanje varno, sklenite zavarovanje za tujino tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar