četrtek, 18. julij 2013

Sandali v različnih izvedbah

Sandali spadajo med najbolj priljubljeno vrsto poletne obutve. Gre za odprt in s tem svoboden tip obuvala, ki je primeren za skoraj vse priložnosti. Modeli se razlikujejo predvsem po tem, kako močno so sandali odprti, in iz kakšnega materiala so izdelani. Najbolj odprti sandali, ki lastniku omogočajo največ svobode, so tako imenovane japonke. Njihov minimalistični dizajn omogoča, da jih obujemo z eno potezo in so najbrž najbolj praktično obuvalo, ki ga lahko nosimo v poletnih mesecih.

Glede na zaprtost se sandali ločijo na tiste, ki imajo oporo na peti in na tiste, ki je nimajo. Tisti sandali, ki imajo oporo na peti, so običajno namenjeni rekreaciji in daljšim sprehodom. Zaradi dodatne opore se lepo prilegajo stopalu, zagotavljajo stabilnost in preprečujejo nastanek žuljev, ki se običajno pojavijo, če za daljše sprehode ali rekreacijo uporabljamo bolj odprte sandale.

Sandali so primerni za tudi bolj formalne priložnosti. Za to pa je potrebno izbrati tudi ustrezen material, saj je od njega odvisno, kako strog videz dajejo. Elegantni usnjeni sandali so najbolj primerni za takšne priložnosti. Stopalu dajejo eleganten videz in se lahko lepo skladajo s celotnim videzom njihovega lastnika.


Če nameravate poletni dopust preživeti na bolj aktiven način, potem so za vas primerni športni sandali. Pri nakupu pazite predvsem na to, da zagotavljajo stabilnost in da so oporni trakovi dovolj mehki ter istočasno dovolj vzdržljivi. Najbolj odprti sandali namreč niso primerni za daljše sprehode ali hitro hojo, saj se v njih noga precej hitreje utrudi, zaradi česar se poveča verjetnost zdrsov in zvinov. Za plažo pa so bolj primerni čim bolj odprti sandali, saj je takrat najbolj pomembno, da si jih lahko hitro obujete ali pa sezujete. Za ta namen so bolj primerni umetni materiali, ki se hitro posušijo. Sandali iz usnja niso najboljša izbira za na plažo, saj jih morska sol hitro uniči, poleg tega pa se tudi izjemno počasi sušijo.

Več čevljev najdete na naši spletni strani.


Ni komentarjev:

Objavite komentar