nedelja, 22. marec 2020

Ob obilnem sneženju si lahko pomagamo s snežno frezo


V Sloveniji letos ni veliko snežilo, čeprav imamo tudi območja, kjer lahko smučamo ali deskamo na snegu. V krajih kjer vsako leto zapade veliko snega, je nujna uporaba snežne freze, ki nam pomaga, da si očistimo dovoz ter poskrbimo za varno pot v službo.

V kolikor se na dan sneženja ne zmenimo za zapadli sneg, se naslednji dan lahko zbudimo s popolnoma zmrznjeno snežno odejo, ki jo bomo tudi z uporabo snežne freze težko odstranili.

snežna freza

Pravilna uporaba snežne freze

Snežno frezo moramo uporabiti že bo nekaj centimetrih, kajti manjše snežne freze nimajo takšne moči, da bi lahko čistile tudi po dvajset centimetrov in več zapadlega snega. Snežna freza je izdelana tako, da jo poganja motor, mi pa jo moramo voditi po zasneženih poteh.
Primerna je za čiščenje manjših površin in nikakor ni primerna za ogromna nogometna igrišča. Če imamo ogromno površino je bolje, da si namesto snežne freze, kupimo vrtni traktov, na katerega bomo namestili manjši plug ter si z njim očistili celotno dvorišče. Prednost vrtnega traktorja je tudi v tem, da bomo med delom sedeli, kar nam snežne freze ne omogočajo.

Nakup nove snežne freze

Če si želimo kupiti popolnoma novo snežno frezo, se lahko odpravimo v Merkur ali v ostale trgovine, kjer prodajajo delovne in vrtne stroje. Vsekakor imamo tudi na spletu bogato ponudbo, kjer bomo hitro opazili, da so snežne freze cenejše kot v trgovini .
Lahko pa se odločimo tudi za nakup rabljene snežne freze, ki jo bomo zagotovo kupili po najnižji ceni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar