četrtek, 1. marec 2018

Kreatin je naravna organska spojina

Kreatin je naravna organska spojina. Človeškemu telesu kreatin pomaga dovajati energijo za delovanje mišic. Kreatin je naravno prisoten v človeškemu telesu, prehranska dopolnila lahko količino povečajo. Vendar obstajajo med prehranskimi dopolnili razlike, hkrati je potrebno biti pozoren na različne vrste kreatina med posameznimi ponudbami na trgu.

Obseg in hitrost absorpcije ter izločanja

Fizična aktivnost kreatin troši, zato ga običajno prehrano ne moremo popolnoma nadomestiti. Z njegovim uživanjem se poveča hidriranost mišic, volumen mišic, izboljša regeneracija, poveča se moč, eksplozivnost in zmogljivosti mišic. S povečanjem hidriranosti mišic kreatin vpliva na boljšo regulacijo telesne temperature. Izboljšana regeneracija je mogoča zaradi hitrejše celitve poškodovanih mišičnih vlaken, hitrejša regeneracija pa zaradi hitrejše obnove mišičnih celic.

Korist kreatina dokazuje več sto raziskav, ki so se ukvarjale z njegovim vplivom na telesne sposobnosti. Večji del raziskav je dokazal, da kreatin izredno vpliva na športnikove sposobnosti.

Te ugotovitve lahko potrdi velika množica uporabnikov. Učinkovitost je med drugim odvisna od prehranjevalnih navad in pristopov.

Kreatin doseže največji učinek med vegani in vegetarijanci



Kreatin doseže največji učinek med vegani in vegetarijanci, saj ga imajo zaradi odklanjanja mesa v telesu manj. Povečana količina kreatina ima tudi pri klasičnih prehranjevalnih navadah različne vplive na telesne sposobnosti in telo. Daljši je dotok energije za visoko intenzivno delo, poveča se število celičnih jeder, kar vpliva na kapaciteto, športnik lahko opravi več dela na časovno enoto, zmanjša se poraba maščob, v mišičnih celicah se poveča količina vode ter s tem njihov volumen, poveča lokalno nastajanje inzulinu podobnega rastnega faktorja, predvideva se tudi vpliv na izgradnjo novih beljakovin.

Na trgu obstaja kreatin v široki paleti ponudb, pri odločanju velja biti izbirčen in zahtevati najboljše.

Predvsem je potrebno biti pozoren na navedbe o izjemnih lastnostih, ki na drugi strani niso utemeljene. V veliki meri velja upoštevati svoje izkušnje ter izkušnje zaupanja vrednih referenc. Pozornost mora biti usmerjena na hitro absorbiranje, obseg absorbiranja izločanje ter druge učinke, katere prinaša kreatin točno določene ponudbe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar