petek, 16. december 2016

Trčanje u hladnim, zimskim danima – na koji način?

Zima je ono doba godine, kada svi oni, koji se bave s nekim sportom na otvorenom, imaju probleme, kako zadržati formu. Baš tako je i kod onih, koji obožavaju trčanje i bave se s njim kroz cijelu godinu. Oni najhrabriji nikada ne prestaju, a to znači, da rade treninge i tada, kada vani padne snijeg, a oni, koji imaju malo manje hrabrosti i kojima to možda i nije potrebno, oni radije svoje treninge odrade u zatvorenim prostorima. Jedna od takvih alternativa je sigurno kakav fitnes, u kojem imate uvijek jako puno mogućnosti za treniranje i održavanje forme.


Ako ste se sada pitali, što sve bi mogli raditi u fitnesu, onda je ovdje nekoliko ideja – jedna od njih je sigurno traka, na kojoj možete trčati. Predlažemo, da ipak na tim trakama ne radite previše treninga i previše kilometara, jer sve u svome, to ipak nije priroda i prirodna podloga. Odmah nakon tih staza tu su i razni bicikli – to vam je jako dobra alternativa, kad želite održati formu. Jako puno onih trkača, koji se na primjer i kroz godinu ozljede, pa ne mogu van na trčanje, krene u fitnes i sjedne na bicikl – na takav način održavate mišiće, pokrećete srce i tako radite jako puno za sebe.

Pored trake i bicikla, tu su i mnoge vježbe, koje možete raditi za stabilizaciju – kroz godinu to rijetki rade, barem oni, koji se tim sportom bave rekreativno. Baš iz tog razloga je zima jako dobra mogućnost, da na sebe stavite neku laganu majicu, kratke hlače i u ruke ručnik i legnete na pod i krenete s vježbama. Na takav način ćete malo ojačati mišiće i sva ostala tkiva u vašem tijelu. Svi oni, koji rade sve te i mnoge druge vježbe, imaju puno manje problema s ozljedama i naravno, mogu dulje vrijeme zbog toga ostati u vrhunskoj formi. Znači, sad znate, što raditi u onim danima kad zahladi – sada više nema izgovora, da ne možete trenirati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar