petek, 18. december 2015

Delnice, dinamična investicija

Delnice so dinamična investicija . Dinamična investicija so delnice, ker omogočajo zelo hitre spremembe. Na trgu delnice kotirajo skladno s številnimi dejavniki. Spremembe, ki jih dnevno doživljajo delnice in njihova vrednost lahko velike. In kot take pomenijo veliko motivacijo za dinamične investitorje. Na trgu pa dinamični investitorji niso edini, katerim delnice prinašajo motivacijo.



Nekaterim vlagateljem so delnice predvsem dolgoročna naložba. Zavedajo se, da je potrebno oblikovati prihranke za prihodnost. Ena od možnosti so tudi delnice, ki prinašajo številne koristi. Z delnicami pridobimo lastniški delež, možno je pridobiti dividende, koristi pa je še veliko več. Pred odločitvijo je seveda potrebno sprejeti nekaj sklepov. Načeloma delnice veljajo za tvegane investicije, likvidnost v določenem trenutku lahko ni najboljša, obstajajo pa še razne druge negativne lastnosti. Predvsem pa mora pred odločitvijo oseba razmisliti o svojem gmotnem stanju, oceniti tveganje ter po potrebi prilagoditi investicijo glede na možnosti in danosti ob investiciji. Tvegane investicije lahko pomenijo različne rezultate. Lahko nam prinesejo dobiček, lahko pa prinesejo negativno stanje investicije. V tem primeru je investicija ne prinese želenega cilja, tudi za prodajo oziroma vnovčenje ni najbolj primeren trenutek. Tem težavam se lahko izognemo tako, da investiramo še v druge naložbe. Ki so manj tvegane, ter lahko hitro postanejo vnovčljive oziroma so bolj likvidne. S tem imamo razpršeno investicijo, tveganje se porazdeli, kar nam omogoča, da v primeru negativnega izida investicije v danem trenutku ni potrebno prodajati naložbo oziroma dele naložbe.

Tako lahko v primeru potrebe po denarnih sredstvih delniško naložbo ohranimo in počakamo do trenutka, ko bo naša naložba izkazovala nam primeren donos. Pri poslovanju je potrebno tudi kar nekaj investicijske discipline. Ker so spremembe na dnevni ravni lahko velike, to pomeni, nam delnice v danem trenutku nakazujejo večjo možnosti za dober dobiček ali pa se v obratnem primeru izkaže kot najbolj pametno potezo čakanje na ugodnejši trenutek.

Ni komentarjev:

Objavite komentar