četrtek, 17. september 2015

Vzajemni skladi, konkurenčne prednosti

Vzajemni skladi so konkurenčne prednosti . Konkurenčne prednosti so vzajemni skladi, ker prinašajo številne boljše lastnosti. Vsak imetnik sredstev želi, da bi slednja skozi čas ohranjala vrednost. Bolj ambiciozni pa željo, da bi vrednost naraščala v dobiček. To pomeni, da bi se investicija povečala bolj, kot je to značilno za ohranjanje vrednosti v določenem obdobju oziroma skozi čas.



Pri nas vzajemni skladi niso novost. Prednosti, katere imajo vzajemni skladi poznajo že mnogi. Ti znajo povedati, da so vzajemni skladi lahko dobra investicija . Dobra investicija so lahko vzajemni skladi v primeru, da so dobro izbrani, ter se v času zgodijo primerni dogodki. Odločitev seveda ni enostavna. Težave predstavljajo v velikem primeru skope informacije ter nepripravljenost tveganja. Skope informacije so v svetu investicij stalnost. Vedeti je namreč treba, da dobre investicije želijo vsi. Posledično informacije ne obešajo na velik zvon, ampak željo najprej vsebino sebi v prid izkoristiti sami. Zato je potrebno pri pridobivanju informacije nekaj previdnosti. Prav načelo koristnosti je dobra osnova za ocenjevanje dobrih informacij. V primeru, da je koristnost resnična, bo zagotovo najprej priložnost izkoristil ponudnik informacij, ter o tem seveda ne bo obveščal javnost. Ko pride do obveščanja javnosti, so velikokrat interesi drugje. Sprejemanje tveganja je v mnogih primerih lastnost, katero mnogi niso sposobni obvladati oziroma sprejemati. Zavedajo se, da je tveganje lahko negativen donos investicije. V strahu pred negativnim donosom investicije se odločijo za manj tvegane investicije. Ter so seveda pripravljeni sprejeti nižji donos. Tisti bolj pogumni, pa iščejo informacije, ki se tičejo ponujene investicije.

Vedo, da bodo le preko tveganja lahko prišli do želenega cilja. Ta je lahko zelo različen. Vsem ciljem pa je značilno, da zahtevajo točno določene lastnosti za izpolnitev. Cilji so različni tudi glede na osebnost ter številne druge lastnosti posameznega investitorja. Vzajemni skladi pri nas niso novost, mnogi imajo z njimi izkušnje.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar