torek, 28. julij 2015

Potovalna agencija, vedno aktualna

Potovalna agencija je vedno aktualna . Vedno aktualna potovalna agencija mora biti, če želi uresničevati svoje poslanstvo. Aktualnosti se od časa do časa spreminjajo. Kar je danes aktualno, včeraj ni bilo aktualno. Enako danes aktualno v prihodnosti najverjetneje ne bo aktualno. Primer so prevozi z raznimi prevoznimi sredstvi. Pred skoraj dvema stoletjema je bil vlak velika posebnost. Dogodek je bil že prevoz z njim.



Pred desetletji je bil deležen takšnega navdušenja avion. Danes letalo ni nič posebnega, razume se ga ko prevozno sredstvo. Ki ni nič drugačno, kot je bil za potnike nekoč avtobus. Cena letalskih prevozov je dostopna, zato se temu primerno spreminja cenenost letalskega potniškega prometa. Potovalna agencija, ki želi biti v svojih storitvah aktualna, se mora teh sprememb zavedati. Če je nekoč potovalna agencija lahko kot atrakcijo ponudila vlak, letalo, ali kakšno drugo nekoč atraktivno prevozno sredstvo, danes temu ni tako. Ta prevozna sredstva so postala vsakdanja, zato mora potovalna agencija prevoz z njimi jemati kot neatraktivno osnovo, ki omogoča doživetje aktualnih ponudb storitev. Te so lahko med seboj zelo različne. Narekujejo jih sami potniki. Nekaterim so všeč tuji kraji, drugi kulturne znamenitosti, tretji imajo radi naravne znamenitosti, četrtim je všeč doživetje utripa življenja v oddaljenih krajih in podobno. Potovalna agencija ima zagotavljanju teh storitev na voljo več možnosti. Lahko se odloči za samoorganizacijo, ali pa sprejeme izziv obogatitve ene ali več storitev, katere so na trgu ponujene posamezno.

Tako lahko za potovanje v določen kraj potovalna agencija izbere ustreznega prevoznika, ter mu zaupa storitev. Na drugi strani pa se lahko prevoznik ponudi potovalni agenciji z zanimivo ponudbo prevoza. Prevozne storitve so lahko na tak način ugodnejše, seveda velikokrat pod določenimi posebnimi pogoji. Tako lahko z nekaj kompromisa agencija in prevoznik dosežeta zmagovalno kombinacijo. Pri tem potovalna agencija in prevoznik dobro vesta, da bo potrebno nekaj odrekanja.

http://agencija-oskar.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar