torek, 9. junij 2015

Hujšanje zgledi vlečejo

Hujšanje je aktivnost, za katero velja, da zgledi vlečejo . Današnji vsakdanjik je zaznamovan z dvema lastnostma, ki v preteklosti nista bili prisotni. Na eni strani imamo izobilje hrane, na drugi pa pomanjkanje fizične aktivnosti. Izobilje hrane se velikokrat odraža kot prekomerna telesna teža. hujšanje ima za cilj uravnavanje telesne teže. Največkrat se hujšanje izvaja preko zdravstvenih in osebnostnih motivov.



Zdravstveno hujšanje je posledica raznih motivov. Hujšanje je zahtevano zaradi zdravstvenih posegov, načinov zdravljenja ali drugih zdravstvenih motivov. Osebno motivirano hujšanje je posledica slabega počutja, slabe samopodobe ter mnogih drugih vzrokov. Hujšanje človek lahko izvaja na več načinov. Imamo razne diete, ki predpisujejo načine prehranjevanja v vseh podrobnostih. Tako imamo v njih določen čas, količino, vrsto hrane in mnoge druge značilnosti. Lahko pa se določimo tudi za individualno dieto. Ta se naslanja na lastne občutke, podkrepljene z nekaterimi dejstvi ter podprti s stroko. Lastni občutki človeka so zelo pomembna lastnosti. Slednji odločajo o marsikateri človekovi aktivnosti. Preko lastnih občutkov se človek odloča, srpjema odločitve, presoja razne informacije in druge vplive iz oklice. Lastni občutki so tudi obrambna linija človeka. Predvsem pri negativnih lastnostih in vplivih iz okolice, se človek preko njih zavaruje pred negativnimi posledicam. Danes je naslanjanje na lastne občutke zelo dobra lastnost. Človek je dnevno zasipan z raznimi informacijami, od katerih pa niso vse dobre in pozitivne za njegovo življenje. Individualizem zato ni odmik od sveta, ampak realen odnos do sveta.

Med vsemi aktivnostmi, ki jih človek počenja, so v primeru individualizma, najbolj zaželene tiste, katere dajejo človeku dobro podobo. Hujšanje je zavedanje slabe podobe v okolici. Idealna telesna teža je že dolgo časa zaželena lastnost. Ljudje za idealno telesno težo naredimo marsikaj. Idealna telesna teža je mogoča na več načinov. Idealna dieta je najboljša prilagoditev človeku, njegovim lastnostim in posebnostim.Hujšanje je želja in zahteva mnogih ljudi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar