sobota, 2. maj 2015

Varčevanje za otroka, ureditev osebne potrošnje

Varčevanje za otroka zahteva, da se osebna potrošnja prilagodi motivom varčevanja. Motivi, ki jih ima varčevanje za otroka, so lahko različni. Varčevalec se v času, ko sklene varčevanje za otroka, ozira v prihodnost. Pri določanju vseh lastnosti, ki jih bo varčevanje za otroka imelo v času varčevanja, se naslanja na lastne izkušnje kot tudi vse informacije, katere so mu na voljo. Pogled v prihodnost mu omogočajo predvsem informacije, ki temeljijo na trendih.



Trendi so dobri takrat, ko so informacije zbrane na osnovi preverjene in kakovostne statistike. Na podlagi dobre in kakovostne statistike se lahko oblikuje dobra ocena prihodnosti . Dobro varčevanje za otroka zanima predvsem ocena najbolj osnovnih potreb otroka v prihodnosti. V času, ko bo otrok odraščal, se bo vključil v določeno izobraževanje ali pa bo počel druge aktivnosti. Izobraževanje ali druge aktivnosti sporočajo trendi. Statistika lahko na podlagi aktivnosti odraščajočih danes in v preteklosti, oceni kaj bodo odraščajoči počeli v prihodnosti. Varčevanje za otroka mora temu primerno oceniti primernost investicije, glede na tipične aktivnosti odraščajočih, katere sporoča trend statističnih podatkov. Poleg tega mora varčevanje za otroka upoštevati možnost sprememb. Spremembe, ki vplivajo na dosego cilja varčevanja, se dogajajo na mnogih področjih. V prvi vrsti je investicija odvisna od njene vrednosti. Današnje vrednosti so lahko dobra osnova, velja pa upoštevati možnosti sprememb v prihodnosti. Z današnjo vrednostjo praktično ne moremo zgrešiti, s spremembami, ki jih narekuje čas, pa se lahko cilju še bolj približamo.

Dobro varčevanje poleg tega ne zanemarja varčevalca in njegovih aktualnih potreb oziroma potreb v bližnji prihodnosti. Zaradi varčevanja predvsem ne sme trpeti kakovost njegovega življenja, saj varčevanje s tem izgubi smisel. Dobro varčevanje je optimalno razdeljeno med zmožnosti varčevalca in zmožnostjo zagotavljanja potreb ob koncu varčevanja. Načelo zlate sredine je tu še kako dobrodošlo. Varčevanje za otroka je lahko zelo dobro, če je premišljeno naravnano.

http://varcevalnica.alta.si/produkt/alta-varcevalni--nacrti

Ni komentarjev:

Objavite komentar