sreda, 29. april 2015

Toplotne črpalke in drugi sistemi za ogrevanje

Toplotne črpalke postajajo vedno bolj popularne, saj ljudje spoznavajo, da se stroški kljub visokemu začetnemu vložku povrnejo zelo hitro. Za svoje delovanje toplotne črpalke izrabljajo temperaturo okolice, ravno za to so tako učinkovite, poleg tega, da so malce glasne in da za vgradnjo potrebujete dovolj prostora, praktično nimajo slabe strani. Izredno ekonomičen način ogrevanja, tako s strani onesnaževanja okolja, kot tudi porabe denarja je najbolj primeren za ogrevanje sanitarne vode. Toplotne črpalke zrak voda poskrbijo za ogrevanje sanitarne vode, to pa lahko porabite za pomivanje posode, tuširanje ali pa celo talno gretje
.


Izbirate pa lahko še med električnim talnim gretjem, gretjem s pomočjo sončnih celic, IR panelov, klimatskih naprav, centralnim gretjem na olje ali plin, pečmi na drva, pečmi na pelete in še marsikaj. Nekateri sistemi so pri svojem delovanju precej varčni, spet drugi malce manj. Za nasvet bo bolje da povprašate strokovnjaka.

Veliko ponudbo toplotnih črpalk boste dobili v slovenskem podjetju Tersus. S sedežem in razstavnim salonom v Ljubljani so vam na voljo za vsa vprašanja. Vodijo pa tudi eno izmed večjih spletnih trgovin pri nas, tam boste našli tako sisteme za ogrevanje s peleti, sisteme za talno gretje, električne radiatorje, klimatske naprave, IR panele, konvektorje, grelne kable, kopalniški radiatorji in še marsikaj. Ob nakupu vas čaka tudi brezplačna poštnina, omogočajo pa vam tudi montažo naprav, ki je v nekaterih primerih celo brezplačna. Če posodabljate vaš sistem ogrevanja, so definitivno pravi naslov, oglejte si njihovo spletno stran s spletno trgovino.


Ni komentarjev:

Objavite komentar