nedelja, 26. januar 2014

10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu, ki vam bodo odvzele sapo


Vsak, ki potuje v Tibet, si mora ogledati vsaj 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu. Potovanje v to skrivnostno deželo je več kot le turistični obisk, ampak je potovanje v daljno preteklost in predvsem v državo, ki je povsem različna od naše. Gre za kulturno izkušnjo, ki si jo privoščijo predvsem tisti, ki želijo na potovanju doživeti več kot samo oddih.
Tudi 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu vas ne bo pustilo le odprtih ust, ampak vam bodo doprinesle pozitivno življenjsko izkušnjo in srečanje s kulturno zgodovino ljudstva, od katerega se lahko veliko naučimo o življenju. V tako veliki in bogati državi, kot je Tibet, se težko odločimo za 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu, saj je takšna hierarhija tudi stvar okusa in mnogokrat so zanimivosti, ki se nekomu zdijo samoumevno, nekomu povsem odvzele sapo in ga neskončno začudile. Vsekakor pa spada med 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu Lhasa. To je izgubljena prestolnica, ki je polna tibetanskih samostanov. Tibetanci še danes živijo s svojo dediščino, kar je čutiti na vsakem koraku. Religiozni narod daje vtis, kakor da se je pri njih čas ustavil.
 Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu se lahko uvršča tudi tržnica Jokhang. Vsi, ki obožujejo tržnice, si jo preprosto morajo ogledati. Pa tudi tisti, ki sicer ne zahajajo na tržnice po svojih nakupih, bodo ostali brez besed. Na tej tržnici lahko kupite praktično vse, kar vam pade na pamet, pa še to ne bo izčrpalo vseh možnosti, ki se vam tukaj ponujajo. Barantanje in iskanje priložnosti je vsekakor doma na tej tržnici, ki jo mnogi uvrščajo med 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu. Vsekakor se vam spala oditi na ogled tega kraja, saj boste lahko s seboj domov, ko se boste vračali, prinesli kaj uporabnega, dragocenega ali pa le zanimivega. Naslednja znamenitost, ki si zasluži mesto med 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu, je bazni tabor pod Mount Everestom.
 Tudi če se ne odpravljate na vrh te gore, kar zmore le redka peščica ljudi na tem svetu, je pogled na najvišjo goro sveto nekaj tako veličastnega, kar ostane v spominu za celo življenje. Vsekakor si morate pričarati ta vtis tudi sami, če se boste nahajali v tistem delu Tibeta. Kot si lahko predstavljate, je praktično nemogoče narediti seznam z 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu, saj bi bil ta seznam prekratek. Tibet ima na tisoče znamenitosti, ki jih morate izkusiti. Doživeti morate to deželo v prvi osebi in spoznati, kaj pomeni doživljanje izginjajočega raja na zemlji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar